Eğitimde hizmete sınır yok

Eğitimde hizmete sınır yok

Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi, sağlıklı öğretmen, öğrenci, bilinçli ana-baba için hizmetleri ile eğitime can suyu taşıyor.

Rehberlik ve psikolojik danışmanlar, özel eğitim öğretmenleri ve fizyoterapisti ile Karşıyaka’daki eğitim-öğretim kurumlarındaki öğrenci ve velilere hizmetlerini sürdürüyor.

Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve Şube Müdürü Yunus Emre Sezer Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ni (RAM) ziyaret ederek Kurum Müdürü Hakan Zorlu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurumdakilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti. İsteklerini dinledi.

ram.jpg

“BU MERKEZİMİZE HER TÜRLÜ KATKIYI SUNACAĞIZ”

Kaymakam Demir, eğitimde öğretmen, öğrenci ve veliye desteğinin çok önemli olduğunu RAM’ın çalışmalarını çok önemsediklerini belirterek şunları söyledi: “Eğitim sürecinde öğrencilerin yetenek ve gizil güçlerini tespit etmek, sağlıklı bireylerin yetişebilmesi için veli ve öğretmenlere destek olmak, velilerin bilinçli ana-baba olmaları sağlamak son derece önemli. Bu görevleri yerine getirirken bu merkezimize her türlü katkıyı sunacağız.”

ÖĞRETMENE, ÖĞRENCİYE, AİLEYE HİZMET

Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi Karşıyaka’da eğitim-öğretim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerini, duygusal ve ruhsal açıdan sağlıklı bireylerin yetişebilmesi için gerekli davranış modelleri geliştirebilmelerinde, ebeveyn ve öğretmenlere destek oluyor. Bilinçli ana-baba olmaları yolunda onlara rehberlik hizmeti veriyor. Farklı gelişim özellikleri gösteren çocukları / bireyleri tanılamak, uygun eğitim ortamlarına yönlendirmek, izleme çalışmalarını yürütmek ve ailelere danışmanlık hizmeti sunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.