Eğitime Destek, Geleceğe Umut Olmak İçin Sahne Alacaklar

Eğitime Destek, Geleceğe Umut Olmak İçin Sahne Alacaklar

Yetenekleri doğrultusunda kendini geliştirebileceği eğitim fırsatlarına ulaşmak, tüm bireylerin temel hakkı.

Arkas tarafından kurulan Arkas Trio, EÇEV’in “eğitimde fırsat eşitliği” vizyonuna destek vermek ve “çağdaş eğitim hakkı” konusunda farkındalık yaratmak sorumluluğu ile sahne alacak ve 6 Aralık 2016 Salı akşamı saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak. Klasik müzik severler tarafından konserleri her sezon sabırsızlıkla beklenen Arkas Trio, gecede konuklara Schubert, Beethoven ve Brahms’ın eserlerinden oluşan seçkin bir program sunacak. Türkiye’nin tüm büyük festivallerinde (İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin Uluslararası Müzik Festivalleri) vermiş olduğu konserlerle büyük başarı kazanan Arkas Trio, İstanbul Devlet Senfoni ve Bilkent Senfoni Orkestraları eşliğindeki konserlerinde de dinleyicinin beğenisini kazandı. Hem kadınlar için hem de kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak üzere sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya önem veren Arkas Trio, EÇEV konseriyle de dinleyicileriyle buluşuyor. Ülkemizde ender yetişen, kendi kuşaklarının önde gelen sanatçıları olarak tanınan ve uluslararası yarışmalarda dereceler ve özel ödüller kazanan kemancı Tuncay Yılmaz ve piyanist Emre Elivar ile Uluslararası Çaykovski Yarışması’nda birincilik kazandıktan sonra dünyaca tanınan Alman çellist Gustav Rivinius’tan oluşan Arkas Trio’yu dinlemek isteyen müzikseverler, davetiyelerini Ege Çağdaş Eğitim Vakfı merkez ofisinden temin edilebilir.

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), her yaştan bireyin eğitim hakkını kullanmasına, genç nesillerin çağdaş eğitim vizyonu ve olanakları ile yetişmelerine, kendilerini geliştirmeleri ve geleceğe çağın gerektirdiği donanımlarla hazırlanabilmelerine 1995 yılından bu yana destek veriyor.

EÇEV, ekonomik olanakları kısıtlı ve başarılı öğrencilere sağladığı eğitim başarı bursları, eğitim merkezleri aracılığıyla dezavantajlı bölgelerde yer alan öğrencilere sunduğu ücretsiz akademik eğitim desteği ve kültür-sanat eğitimleri, kız öğrencilere hizmet veren pansiyon ve yurtları, öğretmenlere sağladığı kişisel gelişim ve meslek içi eğitim olanakları ile EÇEV, çağdaş eğitim ilkeleri doğrultusunda, eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek için çalışmalar üretiyor. Bu çalışmalar kapsamında, EÇEV, 21 yılda 14.000’den fazla başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciye karşılıksız burs ve eğitim desteği vermiş, gelecek nesilleri büyük emek ve özveriyle yetiştiren yaklaşık 6.000 öğretmene mesleki ve kişisel gelişim olanağı sağlamış bulunuyor. EÇEV, “her çocuk, çağdaş eğitim olanaklarına ulaşsın; maddi imkansızlıklar eğitim hakkına engel olmasın” vizyonuyla yürüttüğü çalışmalarının tamamını, eğitime gönül veren bağışçı ve destekçilerin katkılarıyla gerçekleştiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.