Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim

Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim

Pınar Enstitüsü, çocukların fiziksel aktivite ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla “Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim” projesini gerçekleştiriyor.

13 Mart 2017 tarihinde Karşıyaka Atakent Aysel Salih Baysak Anaokulu’nda gerçekleştirilen toplantıya İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Cüneyt Kanat, Milli Eğitim ve Pınar Enstitüsü yöneticileri ile öğrenciler katıldı.  Proje sonunda 40 bağımsız anaokulunda 2 binden fazla öğrenciye sağlıklı beslenme eğitimi verilecek.

Gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratmak amacıyla bilimsel projelere destek veren, eğitim faaliyetlerinde bulunan Pınar Enstitüsü, çocukların dengeli beslenme ve fiziksel aktivitenin önemi konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. “Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim” eğitim programı ile çocuklara küçük yaşta beslenme ve sağlıklı yaşam bilinci kazandırmak, beslenme konusunda onlara rehberlik etmek ve düzenlenecek eğlenceli aktiviteler ile fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak amaçlanıyor.

Proje’nin ilk bölümü 17 – 18 Kasım 2016 tarihlerinde “Eğitimcinin Eğitimi Etkinliği” ile pilot bölge uygulamalarıyla başlatıldı. 19 bağımsız anaokulunda, 12 hafta süren program ile yaklaşık 1.000 çocuğa ulaşıldı. İkinci dönem uygulamaları ise, 21 bağımsız anaokulunda uygulanmak üzere, 16 – 17 Mart 2017 tarihlerinde başlatılacak. İkinci dönem uygulamalarının tamamlanmasıyla 40 okulda 2 binden fazla öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitim programının tamamlanmasıyla bahar döneminde okullarda çocuklara yönelik dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda bir hikâye kitabı da dağıtılacak. Proje, İzmir’de faaliyet gösteren 66 bağımsız anaokulunda 11.300 öğrenciye bu kitap aracılığıyla ulaşılmış olacak.

Projenin lansman toplantısında konuşan Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı “Sağlıklı toplumlar, sağlıklı yetişmiş çocuklarla mümkün. Çocukların sağlığı ve sağlıklı yetişkinler olabilmesi, anne karnından başlayarak sağlıklı bir ortamda büyümelerine bağlı. Erken çocukluk dönemi, yani okul öncesi dönem; yaşamın en duyarlı dönemlerinden biridir. Erken yaşlarda kazanılacak sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlıkları, yaşam boyu sürüyor. Sosyal sorumluluk kapsamında toplumun sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla araştırma yapmak, araştırmaları ve eğitimleri desteklemek, sonuçları yayınlamak ve bu amaçla faaliyette bulunmak; Pınar Enstitüsü olarak önceliğimiz. Bu önceliğimiz doğrultusunda; “Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim” projesini hayata geçirdik.” dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi “Çocuklarımızı zihinsel gelişimleri kadar bedensel gelişimleri de bizim için çok önemli. Eğitim kurumlarımızda çocuklarımızın beslenmeleri ve fiziksel gelişimleri ilgili bilinci oluşturmalıyız.  “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” ilkesiyle İzmir’de bulunan 700 binin üzerindeki öğrencilerimize bu bilinci vermeliyiz. Okullarımıza gelerek çocuklarımıza yönelik bu bilincin oluşmasına verdikleri katkı nedeniyle Pınar Enstitüsü’ne ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin danışmanlığı Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sn. Sedef Nehir El ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sn. Sibel Sönmez tarafından yürütülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.