EGOD Haber'den 'Afrika'da iş yapın' Çağrısı

EGOD Haber'den 'Afrika'da iş yapın' Çağrısı

Ege Otomotiv Derneği’nin (EGOD) kurumsal yayın organı olan EGOD Haber’in, yeni sayısı okuyucuları ile buluştu.

 Otomotiv sektörünün en kapsamlı dergisi EGOD Haber’in yeni sayısında, kıtalar arası ticaret fikirlerinden, sanayi–üniversite işbirliğine kadar sektörü harekete geçirecek projeler yer alıyor. Aynı zamanda Dergide sektörün temel gereksinimi olan mesleki eğitimden, yerli otomobile, otomobil sektörünün kalbi olan Almanya’daki Frankfurt Otomobil Fuar’ından, Rahmi Mustafa Koç Müzesi’ne kadar birçok önemli konu mercek altına alıyor. 


Afrika pazarı çağrısı


Türkiye’nin lokomotifi olan otomotiv sektörü Ağustos ayında da ihracat rekorlarını alt üst etti. Dış piyasa ile rekabet koşullarında birçok avantajı elinde bulunduran Türk otomotiv sektörü bu kez gözünü Afrika pazarına dikti. DEİK Afrika İş Konseyleri Koodinatör Başkanı ve Petrofer Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın’ın Afrika pazarına yönelin çağrısı ile harekete geçen otomotiv sektörü, son 6 aylık dilimde de ihracatta yeni rekorlar hedefliyor. EGOD Haber’e özel olarak açıklama yapan Taşkın, Afrika pazarının büyük bir nimet olduğunu dile getirerek, Türk otomotiv sektörünün bu potansiyeli kullanması için çağrıda bulundu. Türk iş adamlarının bu dinamiğe yönelmesi gerektiğinin altını çizen Taşkın, kıtada var olan farklı ülkelerin hakimiyetini eline alabilecek potansiyele sahip tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.


Güney Kore yakalanmalı


Otomotiv sektörünün daha da büyüyerek, dünya ölçeğinde söz sahibi olması için  EGOD Haber’e önerilerini sıralayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) geçmiş dönem Meclis Başkanı ve Tiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki ise otomotiv sektörünün sanayileşmeye aynı anda başladıkları Güney Kore’yi yakalaması gerektiğine işaret etti. Otomotiv sektörünün dış piyasa ile rekabet edilebilirlik yönünde hamleler yapmasının şat olduğuna işaret eden Tiryaki, “Sanayileşmeye aynı anda başladığımız Güney Kore‘nin otomotiv yan sanayi ihracatı yaklaşık 90 milyar dolar. Yani ülkemizin Güney Kore’yi yakalaması için yapacağı ve kat edeceği ciddi bir yol var” diyerek herkesin bu noktada elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. 


Yüzlerce araba çöpte


EGOD Haber’in yeni sayısında sanayi sitelerinin temel sorunlarından biri olan hurda araçlar sorununa da yer verildi. Her yıl yüzlerce aracın hurdaya kaldırıldığı sanayi sitelerinde araç park edecek yer kalmazken, Sorunun çözümü için belediyeler göreve çağrıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.