EGSD, tedarikçileri fuarda buluşturacak

EGSD, tedarikçileri fuarda buluşturacak

Bu yıl 25. kuruluş yıldönümünü kutlayan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), çeyrek yüzyılın getirdiği deneyim ile sektöre yeni bir fuar kazandıracak.

EGSD bu kapsamda 4 yıldır “Ege Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri Buluşması” adıyla düzenlediği etkinliği, “Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri Fuarı” adıyla fuara dönüştürecek.

2018’de sektöre yeni bir fuar kazandırmak için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, “1992 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleymen Demirel’in katılımı ile faaliyetlerine başlayan derneğimiz, bünyesinde yer alan üye firmaların da destekleri ile sektöre de nitelikli projeler üreterek gelişti ve 25 yıl boyunca sektöre önemli katkılar sağladı. Şimdi de 4 yıldır gerçekleştirmekte olduğumuz Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri Buluşması etkinliğini daha profesyonel bir seviyeye taşımak için düğmeye bastık” dedi.

 Sektör daha fazlasını istiyor

 EGSD olarak gelenekselleştirdikleri tedarik buluşmasının 4. yılında çok büyük ilgi gördüğünü ve sektörün artık daha fazlasını talep ettiğini belirten Abay, “Tedarik sektörünün üreticiler ile buluşarak ticari faaliyetlerini geliştirmesi için dört yıldır gerçekleştirilen Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri Buluşması’nda, bir gün süre ve otel salonları artık bize yetmiyor. Tedarik sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin de yönlendirmesi üzerine etkinliğimizi ülke geneline hitap edecek bir fuara dönüştürmeyi planlıyoruz. 11 yıldır derneğimizin katkıları ile gerçekleştirilmekte olan IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nın ardından, başta İzmir olmak üzere, bölgemize ve ülkemize yeni bir Fuar kazandırma amacındayız” diye konuştu.

 “İhracat katkımız büyük”

 Hazır giyim sektörünün ihracatta üst sıralardaki yerini korumaya devam ettiğini hatırlatan Abay, ”Ülke için önemli katma değer ve istihdam yaratan hazır giyim sektörünü tedarik zinciri ile bir araya getireceğiz. Hazır giyimcilerimiz yurt dışındaki ilgili tüm fuarları ziyaret ediyorlar, yeni ürünleri yeni firmaları tanıyorlar ama bazen aynı şehirde benzer ürünleri üreten firma ile tanışma fırsatını yakalayamıyorlar. Amacımız iki tarafı bir araya getirerek iş hacmini arttırmaktır” dedi.

 Ekonomik kalkınmaya hizmet ediyor

 EGSD’nin Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun kurucu üyeleri arasında yer aldığını ve federasyonda başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğünü hatırlatan Abay, “Ayrıca derneğimiz geçtiğimiz ay itibariyle, İzmir için önemli bir kurum olan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyeliğine kabul edildi. İzmir’in ekonomik kalkınmasıyla ilgili konuların konuşulup, tartışıldığı ve çözüm arandığı bir platform olan İEKKK’ya, derneğimizin de ciddi katkı koyacağına inanıyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.