EGSİYAD 1'inci yaşında!

EGSİYAD 1'inci yaşında!

EGSİYAD birinci kuruluş yıl dönümünü İnciraltı Bordo Restoran’da düzenlediği bir etkinlikle kutladı.

Ege Girişimci Sanayici ve Yatırımcı İş İnsanları Derneği (EGSİYAD) Başkanı Zeki Karatay, “Kentimize güç katacak projelerle geliyoruz” açıklamasında bulundu.  Geceye iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından önemli isimler katıldı. Etkinlikte EGSİYAD’a yeni üyeler de katıldı.

Peyvend Öksüz’ün sunuculuğunu üstlendiği gecenin açılış konuşmasını yapan EGSİYAD Başkanı Zeki Karatay, uzun yıllar sürecek yıldönümlerinin ilkini gerçekleştirdiklerine inandıklarını ifade ederek,  “Şehrimiz ve bölgemiz için yeni bir artı değer kazandırması için uğraş veriyoruz. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren ama ortak noktası girişimci kimliği olan sanayici, yatırımcı ve iş insanlarını buluşturan derneğimizin bir girişimci dayanışması sergilemesini de istiyoruz” diye konuştu.

DENEYİMLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ

Girişimcilerin ekonomik faaliyetlerin en önemli unsuru olduğunu belirten Karatay, “Fırsatları gören, yenilikçi, çalışkan, risk alan ve harekete geçen insanlar; girişimciler. Sadece iş kurma cesareti değil, işi sürdürebilme, revize edebilme, yenileyebilme, sektör değiştirebilme, teknolojiyi kullanabilme özetle her daim dinamik kalma gücüne sahip insanlara girişimci deniyor. Bu gece burada olan tüm üyelerimizin de farklı bir iş öyküsü, hayat tecrübesi var. İşte bizim amacımız öncelikle, bu deneyimleri paylaşarak direncimizi artırmak” dedi.

FİRMALARI GÜÇLENDİRECEK OLANAKLAR

Karatay gerçekleştirmeyi hedefledikleri etkinliklerden bahsederek, “Gelecek yıldan itibaren, bu tarz toplantıları artırmayı deneyim söyleşileri, teşvik söyleşileri ve kurumsallaşma söyleşileri adıyla farklı etkinlikler düzenleyerek birbirimizi tanımayı, deneyimlerimizi paylaşmayı ve firmalarımızı güçlendirecek olanakları duyurmayı planlıyoruz. Ve yine gelecek yıldan itibaren, sivil toplum örgütü olma imkanlarını kullanarak, ortak hareket edebileceğimiz; kooperatifçilik yöntemlerini kullanarak, yeni olanaklara kavuşacağımız farklı projeleri yaşama geçirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

ÜLKEMİZE KAZANÇ SAĞLAMAK İSTİYORUZ

EGSİYAD olarak İzmir merkezli bir dernek olduklarını belirten Karatay: “ Ancak, aynı zamanda Ege bölgesi perspektifiyle de hareket ediyoruz. Bölgemizin dışarıya açılması ve ülkemize kazanç sağlaması temel hedeflerimizden biri.

İzmir, elbette ki ülkemizin en önemli şehirlerinden biri. İzmir, tarihsel misyonu ve toplumsal birikimiyle marka bir kent. Bu ‘marka’ kavramı en çok biz iş insanlarının kullandığı bir ifade. Ticari bir kavram olarak “marka” dememiz de gerekiyor; ama unutmayalım ki yaptığınız işi, ortaya koyduğunuz ürünü dünyayla buluşturmadığınız sürece marka yanınız geleceğe taşınmaz. İşte biz, kentimiz İzmir’in bu marka yönünü dünyayla daha fazla buluşturacak çalışmalar için yola çıktık.

Elbette kolay dönemlerden geçmiyoruz. Bu dönemler, birlik olmanın gücünü açığa çıkaran günler… Yüzünüzü gülümseterek bugünleri yorumlayayım;  ‘Sakin denizden iyi denizci çıkmaz’ derlermiş; hepimiz, iyi denizcilere dönüşüyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.