EGSİYAD'dan Emine Bulut tepkisi!

EGSİYAD'dan Emine Bulut tepkisi!

Ege Girişimci Sanayici ve Yatırımcı İş İnsanları Derneği (EGSİYAD) Başkanı Zeki Karatay'dan Emine Bulut cinayetine tepki

EGSİYAD Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Zeki Karatay, Emine Bulut adlı kadının eski eşi tarafından çocuğunun gözü önünde öldürülmesinin tüm Türkiye halkının yüreğini yaktığını ifade ederek, “Gün boyu sosyal medya üzerinden ortaya konulan tepkiler toplumumuzun kadın cinayetleri konusundaki duyarlılığını gösteriyor. Kadınlarımız ve çocuklarımız böyle bir kadere mahkum olmamalıdır” diye konuştu. 

Karatay, kadın cinayetlerin erkek terörü tanımıyla geçiştirilemeyeceğini belirterek, “Bu toplumsal bir sorundur. Bu konuda toplumsal duyarlılık şüphesiz çok önemli ancak; kadınları ve çocukları korumaya yönelik yasaların kapsamının genişletilmesi de şart. Eğitimde de okul sıralarından itibaren duyarlılık konusunda eğitim verilmesi çok önemli” sözlerine yer verdi. 

Karatay, kadınların ve çocukların kendini güvende hissettiği bir ülke yaratma konusunda devletin dışında toplumun tüm katmanlarının görevi olduğunu ifade ederek, “Öncelikle etrafımızdaki hiçbir şiddet olayına sessiz kalmamalıyız. Güvenlik güçlerini ve hukuki mekanizmayı harekete geçirecek duyarlılıkta olmalıyız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.