Egzamanın sebebi bağırsak sorunları olabilir

Egzamanın sebebi bağırsak sorunları olabilir

Tekrarlayan egzamanın, çoğu zaman vücutta bir takım sorunların habercisi olduğuna değinen Fonksiyonel Tıp Doktoru Prof. Dr. Deniz Özzeybek, durumun bağırsak rahatsızlıklarından da kaynaklanabileceğini söyledi.

Fonksiyonel Tıp Doktoru Prof. Dr. Deniz Özzeybek, kişilerin yaşam kalitesini etkileyen egzamaya ilişkin olarak “Özellikle sık tekrarlayan egzama ile vücut bize bir mesaj vermek istiyor. Egzamanın nedeni kullanılanbir kozmetik, kimyasal ya da temizlik ürünü veya tüketilen bir gıdaya alerji ya da duyarlılık, stres faktörleri olabileceği gibi sorunun altında bağırsak rahatsızlıkları da yatabilir. Sanılanın aksine egzama “otoimmün” dediğimiz, bağışıklık sistemi ile ilgili bir hastalıktır. Bu nedenle tedavide yüzeysel uygulamalar ya da kortizon gibi ilaçlarla belirtilerin baskılanması, vücudun seslerinin duymazdan gelinmesi anlamına gelecektir. Oysa belirtileri yok etmek yerine altında yatan nedenleri araştırmak gerekir” dedi.

deniz-ozzeybek-2.jpg

“Hastalarda SIBO Araştırılmalı”

Egzamanın gerçek anlamda tedavisi için bağırsak geçirgenliğinde artış gibi egzamaya yol açan etmenler saptanıp, bunların ortadan kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Deniz Özzeybek, şu bilgileri verdi: “Pek çok otoimmün hastalık gibi, sık tekrarlayan egzamanın da altında yatan neden, ince bağırsakta aşırı bakteri üremesi anlamına gelen SIBO olabilir. Bu nedenle iyileşmeyen ya da sık tekrarlayan egzaması bulunan hastalarda SIBO araştırılmalı ve varsa tedavi edilmelidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.