EGZERSİZİN ÖNEMİ AGORA SOHBETLERİ’NDE KONUŞULDU!

EGZERSİZİN ÖNEMİ AGORA SOHBETLERİ’NDE KONUŞULDU!

İzmirlilerin buluşma noktası olan Agora Alışveriş Merkezi; ziyaretçilerine ayrıcalıklar sunmaya devam ediyor.

İzmirlilerin buluşma noktası olan Agora Alışveriş Merkezi; ziyaretçilerine ayrıcalıklar sunmaya devam ediyor. Her hafta Cuma günü Agora Sohbetleri’nde, alanında uzman konukları dinleme ve merak ettiklerini sorma fırsatı elde eden Agora Alışveriş Merkezi misafirleri, 13 Ocak Cuma günü Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener ‘’Omurga Sağlığımız ve Egzersizin Önemi ‘’ söyleşisine de yoğun ilgi gösterdi. Agora Alışveriş Merkezi A Blok etkinlik alanında saat 16.00’da başlayan söyleşide, Hülya Özlem Şener omurga sağlığımız, egzersizin önemi ve yapılabilecek egzersizlerden bahsederek; katılımcıların merak ettikleri soruları cevaplayarak bilgilendirdi.

Türkiye’de bir ilk olarak Fisioterapia Egzersiz Eğitim Danışmanlığı’nı kuran Hülya Özlem Şener, 13 Ocak Cuma günü Omurga Sağlığımız ve egzersizin önemi ile ilgili Agora Sohbetlerinde çok önemli bilgiler verdi. Günümüz teknoloji dünyasında, insanların azalan fiziksel aktiviteleri dolayısıyla hem sağlıklarının tehdit altına girmekte olduğunu hem de pek çok kas iskelet sistemi hastalıklarının yanı sıra diğer sistemik hastalıklara da yakalanmakta olduklarını söyledi. Bu tip problemlere çözüm olarak sadece ilaçlarla değil kişilerin fiziksel aktivite düzeylerinin arttırılması ve egzersizlerle vücuduna yatırım yaparak kaliteli yaşlanmasını sağlamanın egzersiz yapmaktan geçtiğini anlattı.

Vücutta ki ağrıların 3 aydan fazla sürdüğü takdirde kronikleştiğini söyleyen Hülya Özlem Şener, kronikleşen ağrılarda doktora görünmek gerektiğini, ameliyattan daha önemli olanın egzersiz yapmak olduğunu söyledi. Kalp damar hastalıklarında en iyi çözümün yürüyüş, boyun kasları için ise solunum ile egzersizin kombine olması gerektiğini sözlerine eklerken, kişiye özel egzersizlerin yapılması gerektiğini söyleyen Şener, boyun ve sırt ağrıları için Agora Sohbetleri ziyaretçilerine egzersizler gösterdi. Bu egzersizler kapsamında öncelikle günlük yaşantımızdaki duruş bozukluklarının düzeltmemiz gerektiğini belirten Hülya Özlem Şener; omurgamız dik tutmak için omuzlarımızı arkaya ve geriye doğru sabitlememizi, boynumuzu ise yukarı ve öne doğru itmemiz gerektiğini vurguladı. Bu şekilde gün içerisinde aklımıza geldikçe bu uygulamayı yapmamızın önemini aktaran Şener, bu doğrultuda duruş bozukluklarımızı en aza indirgeyeceğimizi söyledi. Agora Sohbetleri takipçilerinden yoğun ilgi gören Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener, sohbet bitiminde katılımcıların sorularını yanıtladı.

Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, yoğun ilgi ve beğeni ile takip edilen Agora Sohbetlerinde bu hafta “Omurga Sağlığımız ve Egzersizin Önemi” konulu sohbeti ile ağırladıkları Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener’e katılımından dolayı teşekkürlerini ileterek, kişisel gelişimi destekleyen etkinliklerle, Agora Sohbetlerine tüm hızıyla devam edeceklerinin altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.