Ekibimizle Sizler İçin Çalışıyoruz

Ekibimizle Sizler İçin Çalışıyoruz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cuma programı kapsamında Şehzadeler ilçesine bağlı Hacıhaliller Mahallesi’ne ziyarette bulundu.

Hacıhaliller mahallesinde vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. 5 bin 700 kişilik ekiple sahada olduklarını belirten Başkan Ergün, “Hep beraber gecemizi gündüzümüze katarak sizler için çalışıyoruz” diye konuştu.

Sık sık mahalleleri ziyaret ederek sorunları yerinde tespit eden ve vatandaşlarla buluşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler ilçesine bağlı Hacıhaliller Mahallesi’ne ziyaret etti. Mahalle ziyaretinde vatandaşlarla buluşan Başkan Ergün’e, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu ve Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli Daire Başkanları, Hacıhaliller Mahalle Muhtarı Şeref Ocaklıgil eşlik etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle teşekkür eden Mahalle Muhtarı Şeref Ocaklıgil, “Mahalle olarak yapılan hizmetlerden bugüne kadar çok memnunuz. Güzel bir yolumuz da oldu. Tabi isteklerimiz bitmiyor. Güzel bir ekibiniz var. Bugüne kadar bizleri hiç geri çevirmediler” diye konuştu.

3 yılı geride bırakıyoruz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de vatandaşlara seslenerek, bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanma sürecinden bahsederek sözlerine başlayan Başkan Ergün, daha sonra il genelinde gerçekleştirilen projeleri anlattı. Başkan Ergün, “3 yılı geride bırakıyoruz. Bundan sonra artık 2 senemiz kaldı. Bugün bin 500’e yaklaşan araç sayısı ile vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmanın çabası içerisindeyiz. MASKİ dahil olmak üzere 50’ye yakın Daire Başkanlığımız var. Dere temizliklerinden tutun, su depolarının yenilenmesine kadar, asfalt çalışmalarından tutun, taş döşemelerine kadar il genelinde 94 mahallede başlattığımız kanalizasyon hatlarına kadar çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Hizmetlerimiz ‘Allah razı olsun’ sözleriyle taçlanıyor

Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde Manisa merkezinde bulunda 57 mahallede sokakların kazıldığını dile getiren Başkan Ergün, “O dönem çok eleştiriler aldık. Ben bu dönemi unutmadım. Ama son bir buçuk iki senelik süre içerisinde Manisa’da insanlarımız ayrım gözetmeden yaptığımız bu hizmetleri ‘Allah razı olsun’ sözleriyle taçlandırdılar. Bu süreçlerde sondaj eksiklikleri, yolların yapılması gibi bir yığın sorun bizlere intikal ettirildi. Sadece Manisa’nın genelinde bugün 4 bin 550 kilometre asfalt yol ağı bize bırakılmış durumda. Şunu bilmenizi istiyorum. Ova yolları bize ait değil. Bu, biz oralara hizmet vermeyeceğiz anlamında değil. Yetişebildiğimiz müddetçe, greyderlerimizi de kamyonlarımızı da geçen dönem verdiğimiz gibi bu dönemde de bu desteği vereceğiz. Çobanisa’da da ova yolları ile ilgili sıkıntıların notlarını aldık. Havaların iyi olmasına müteakip en kısa zamanda bunları da yapacağız bunu da buradan sözünü veriyorum size” diye konuştu.

Ulaşımda dönüşümü bu bölgede de sağladık    

Hacıhalilleri en çok ilgilendiren noktalardan bir tanesi de ulaşım olduğunu belirten Başkan Ergün, “Şu anda Türkiye’de 30 Büyükşehir Belediyesi arasında Ulaşım Master Planı’nı tamamlayan Büyükşehir sayısı en son 3 taneydi. Biz bu planı bitirdik. Bu plan ilin genelinde mahalleden ilçe merkezine günlük yolcu sayılarının tespitlerine kadar, güzergahların belirlenmesine kadar bütün ilçelerimizde bu çalışmalarımız bitti. Bu veriler olmadan bu dönüşümü yapamıyorsunuz. Geçen 5 yıllık süre içerisinde Manisa’da merkezde otobüs dönüşüm sağladık. Şimdi ilçe ilçe kooperatifleri bir çatı altında toplayarak çalışmalarımızı bu bölgede de sağladık” dedi.

Bu yaz çok daha hummalı çalışacağız

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Büyükşehir Belediyesi arasında 2015 yılı bütçe kriterlerinde 1. olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Bu yetmedi, Manisa Türkiye genelinde en fazla Atıksu Arıtma ve alt yapı yatırımları yapan kurumu oldu. 5 bin 700 kişilik ekibimizle hep beraber gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Hizmetin siyaseti olmaz anlayışıyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sadece asfalt konusunda 4 bin 550 kilometrenin 2015 yılında kamu ihale kurumuna yapılan itirazlar nedeniyle 600 kilometreye yakın çalışma yapmıştık. Ama bu sene 2 bin 200kilometrenin üzerinde asfalt çalışması gerçekleştirdik. İki senede 4 bin 550 kilometrelik yol ağının 2 bin 850 kilometresini tamamladık. Bu iki yılda sadece asfalta ayırdığımız rakam 220 milyon lira. Bugünlerde yeniden ihaleye çıkıyoruz. Bir 100 milyon liralık daha yatırımı sadece asfalt olarak ayırıyoruz. Yıllık 1 milyon 500 bin metrekarenin üzerinde taş döşemesini yapmaya çalıştık. Yakın bir süre içerisinde hem kanalizasyon borusu hem de taş döşeme noktasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde basacağız. Bu yaz çok daha hummalı çalışma yapmayı hedefledik” diye konuştu.

Sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz

Manisa’nın genelinde itfaiye noktasında da müfrezelerin yapıldığını söyleyen Başkan Ergün, “Sadece araç noktasında 20 milyon liranın üzerinde maliyetle 57 araç kazandırdık. 37 tane büyük beldelerimizde de müfrezelerimizi hayata geçirdik. Allah kullanmayı nasip etmesin ama amacımız yangın veya trafik kazalarında çok çabuk müdahale edilebilmesi. Sadece ilaçlama ile ilgili il genelinde 70 adet aracımız çalışıyoruz. 250 kişiye yakın da ilaçlama ekibimizde çalışan var. Mezarlık noktasında da il genelinde temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca büyük ilçelerimizden başlamak suretiyle mezarlık duvarlarımızı da yeniliyoruz. MASKİ alt yapı çalışmaları noktasında 114 mahalle daha geliyor. Aldığımız emaneti, sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizlerden gelecek olan taleplerin de anında yerine getirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bana oy vermiş, vermemiş hiç ayrım gözetmeden bütün ilçelerimize ve mahallelerimize bu hizmetleri öncelik sırasına koyarak götürüyoruz” diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladı. Ulaşım konusunda gelen talepleri de dinleyen Başkan Ergün, saatte bir olan sefer sayılarının yarım saate çekilmesine yönelik talebi olumlu karşıladı ve uygulamanın başlatılması talimatını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.