Ekinci, “Oğlumuz Bilgisayar Oyunu Kurbanı Değil!”

Ekinci, “Oğlumuz Bilgisayar Oyunu Kurbanı Değil!”

Serap Paköz’ün sunumuyla Tv 8 ekranlarında yayınlanan “Gerçeğin Peşinde” programına 9 gün önce bilgisayar oyunu oynarken ölü bulunan 13 yaşındaki Hakan Ekinci’nin ailesinin anlattıkları izleyicileri şoke etti.

Esenyurt’ta ki evlerinde bilgisayar başında ölü bulunan 13 yaşındaki Hakan Ekinci’nin annesi Gülizar Ekinci ve babası Mehmet Ekinci oğullarının nasıl öldüğünün biran önce ortaya çıkması için “Gerçeğin Peşinde” programına katıldılar.
 
Paköz; “Bilgisayar oyunlarının başa bela olduğunu biliyoruz. Tüm dünyada yasaklanan bazı oyunlar var. Sadece bu oyunlara bağımlı olan kişileri tedavi etmek için açılan rehabilitasyon merkezleri var. Hakan Ekinci’nin, bilgisayar başında oyun oynarken yerde cansız bedeninin bulunması akla ilk oyun oynarken intihar mı etti? sorusunu getiriyor” diyerek, acılı aileye; “Siz ne düşünüyorsunuz?” diye sordu.
 
Hakan Ekinci’nin annesi Gülizar Ekinci; “Oğlumuz, içine kapanık bir çocuk değildi. Evet bilgisayar oyunu oynardı; ama bağımlısı değildi. Bir saat oyun oynasa sıkılırdı. Bilgisayarda dizi de izlerdi, komik videolar da izlerdi bizlere de izletirdi. Oğlumun oyun yüzünden ölmüş olma ihtimali olduğun düşünmüyorum. Oğlumun ölüm nedeninin cinayet olduğunu düşünüyorum” dedi .

Baba Mehmet Ekinci; “Oğlumun cansız bedeni bulunduğunda bilgisayarın yanında iki sandalye varmış. Burası aile apartmanı, dışarıdan gelen kimse yok. Oğlumun bir şeye tanık olduğunu ve susturulduğunu düşünüyorum. Herkesten şüpheleniyorum” dedi. 

Hakan’ın cansız cesedini bulan ağabeyi Ersin Ekinci, telefonla canlı yayına katılarak olayı şöyle anlattı: “O gün işten geldim. Geldiğimde babaannemler, amcamlar kapının önünde oturuyorlardı. Döner almıştım, onu yedim sonra eve çıktım. Kapıyı çaldım, açılmadı. Hakan uyusa bile uyanır, kapıyı açardı. Kapı açılmayınca, kapıyı kırdım. İçeri girdiğimde kardeşimin yerde yattığını gördüm. Bayıldı sandım. Yanına gittim boğazına bildiğiniz yara bandının dolanmış, düğümlenmiş olduğunu gördüm. Açtım, kucağıma aldım çığlık atmışım amcam gelmiş. Amcam, Hakan’ı kucağına aldı hastaneye götürdük. Hakan, güçlü kuvvetli bir çocuk değildi, kendisini o şekilde öldüremez. Boğazında tırnak izleri vardı. Ben de annem ve babam gibi cinayet olduğunu düşünüyorum”
 
Hakan’ın oyun oynadığı mahalleden arkadaşı Ferdi, telefonla canlı yayına katılarak Hakan’la ilgili şunları anlattı: “Hakan günde bir, iki saat bu oyunu oynuyordu. Biz oyunu takım halinde oynuyoruz. Kendi aramızda yardımlaşıyoruz. Yardımlaşarak oynadığımız için oyuna para yatırmıyoruz. Sabah Hakan’la konuştum. Bize film izlemeye çağırdım. Oyun oynuyorum, gelmeyeceğim dedi. Hakan, kendi canına kıyabilecek bir çocuk değil.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.