Ekolojik duraklar iklim krizine karşı farkındalık oluşturuyor

Ekolojik duraklar iklim krizine karşı farkındalık oluşturuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iklim krizine karşı farkındalık oluşturmak ve küresel ısınmanın etkileriyle mücadele için hayata geçirilen yağmur durakları bitkilerin sulanmasında kullanılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadelede büyük öneme sahip yağmur suyu hasadı çalışmalarında önemli adımlar atıyor.

Sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi için Sünger Kent İzmir Projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, küresel iklim krizine karşı farkındalığı arttırmak amacıyla yağmur durakları oluşturdu. İlk etapta Konak’ta bulunan 5 durağa yağmur suyu depoları yerleştirildi. Her biri 500 litre su toplama kapasitesine sahip depolar, görsel açıdan da dikkat çekiyor.

14102023-132416-0.jpg

ESHOT otobüs duraklarında, durak çatılarına konulan düzenekle yağmur suyu toplanılan proje ile hem yağmur suyunun israfını ortadan kaldırılıyor hem de duraklar güzelleşiyor.

14102023-132456-0.jpg

Projeye ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Çok küçük bir adım gibi görünebilir ama çok anlamlı bir adım. Çünkü ESHOT otobüs duraklarında, durak çatılarına konulan düzenekle yağmur suyunu toplamaya başlıyoruz. Durağın etrafına yerleştirdiğimiz bitkileri bu su ile sulayacağız. Çok etkili bir proje. Hem yağmur suyunun israfını ortadan kaldıracağız hem de duraklarımız daha da güzel olacak" demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.