Ekonomi basınının tecrübeli ismi, Ankara’dan İzmir’e dönüş yaptı

Ekonomi basınının tecrübeli ismi, Ankara’dan İzmir’e dönüş yaptı

2014 yılından bu yana eşinin görevi gereği Ticaret Gazetesi Ankara Temsilcisi olarak görevini başkentte devam ettiren Ekonomi basınının deneyimli isimlerinden Seda Gök, İzmir’e dönüş yaptı.

Seda Gök, 6.5 yıllık Ankara deneyimle bundan sonra, Ticaret Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak mesleğini İzmir’de sürdürecek. Gök, 4 Ağustos 2020 tarihi itibariyle İzmir’deki görevine başladı.

Seda Gök kimdir?

1977 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Bakırköy Kız Lisesi’nde aldı. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1994-1999 yılları arasında Dünya Gazetesi İstanbul Genel Merkezi Araştırma Servisi’nde editör, 1999-2003 yılları arasında Dünya Gazetesi İzmir Bölge Müdürlüğü Haber Merkezi’nde muhabir olarak görev yaptı.

2003 yılı Temmuz ayında İzmir Deniz Ticaret Odası’nın aylık yayın organı olan MFL Dergisi’nin Haber Müdürlüğü görevini üstlendi. Nisan 2005’te Türkiye’nin ilk ekonomi gazetesi Ticaret Gazetesi’ne muhabir olarak geçti. Ağustos 2007-2012 yılları arasında TİCARET Gazetesi’nin haber müdürlüğü ve YARIN Dergisi’nin editöryal yönetmenliğini üstlendi.

2006 yılında AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen üç aylık “Avrupa Birliği, Yerel Medya ve Gazetecilik” eğitimini Brüksel’de tamamladı. Denizcilik sektörüne yönelik haberlerde uzmanlaştı.

1 Ocak 2014 tarihinden itibaren TİCARET Gazetesi Ankara Temsilcisi olarak atanan Gök, halen YARIN Dergisi’ndeki görevine de devam ediyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen gazetecilik yarışmalarında dereceleri bulunan Seda Gök, Ticaret Gazetesi’nde ‘Ekonomi Tarihi’nin 70. Yılı kitabını hazırladı. Seda Gök, bir dönem Kanal 35’te yayınlanan Z Raporu programında da görev aldı.

İrfan Gök ile evli ve iki çocuk annesi olan Seda Gök, 2010-2014 yılları arasında iki dönem Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nde başkan vekilliği görevini yürüttü. Seda Gök aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Sağlık Muhabirleri Derneği ve Enerji Gazetecileri Derneği’nin üyesi…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.