Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri gazeteciliğinin duayenleri ile buluştu!

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri gazeteciliğinin duayenleri ile buluştu!

Dünya Gazetesi’nin üst düzey yöneticileri İzmir’de Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri ve kurumsal iletişimciler ile bir araya geldi

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Genel Koordinatör Vahap Munyar, Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz ve Araştırma Müdürü Bader Arslan yeni dönemde Dünya Gazetesi’nin vizyonunu aktardı. Toplantıya İzmir’deki gazeteciler, şirket ve kurumların kurumsal iletişim yöneticileri yoğun ilgi gösterdi.

Dünya Gazetesi’nin Anadolu iş dünyasının sesini Türkiye’ye duyurma konusunda elini güçlendirdiğini dile getiren Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan, “Gazetecilik mesleği zor bir dönemden geçiyor. EMD İzmir Şubesi olarak 152 üyeye sahibiz. Bunların sadece 48’i aktif gazetecilik yapıyor. 39 tane de kurumsal iletişim alanında çalışan arkadaşımız var. Kalanlar emekli ya da işsiz. Umarız daha fazla arkadaşımız aktif çalışma hayatına katılır. Son 2 yıl mesleğimiz açısından oldukça kötü geçti. Şimdi iyi geçecek bir yıla ihtiyacımız var. Dünya Gazetesi’nin çalışanların ortaklığında başlattığı yeni oluşum hepimiz için yeni bir umut oldu” diye konuştu.

emd5.jpg

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ da gazetedeki yeni oluşumun zorunluluk nedeniyle ortaya çıktığını dile getirerek, “Sektörün koşulları, yönetimin bazı tasarrufları nedeniyle sıkıntıya düşen Dünya’yı çalışanlar olarak biz sürdürelim istedik. Hukuki, ekonomik açıdan sancılı olsa da iyi bir noktaya geldik. Temennimiz bütün yayın organlarının yaşaması. Steinbeck’in ‘en kötü koşullarda bile gazeteciliğin içine bir iyilik sızmıştır’ şeklinde bir sözü var. Bizler topluma dayanak oluyoruz. İster kağıt baskı, ister sayısal olsun geleceği olan bir iş yapıyoruz. Bizim arkamızdaki tek güç bugüne kadar yaptıklarımız” dedi.

Önümüzdeki günlerde sermaye artırımına gideceklerini belirten Güldağ, “Bununla birlikte sermayenin yüzde 25’i tazminatlarına karşılık gazetenin çalışanlarına ait olacak. Yüzde 25’lik kısmını ekonomi gazetecileri, akademisyenler, hukukçulardan oluşan, bir tür hakem heyeti işlevi görecek arkadaşlarımız alabilecek. Kalan kısmını da küçük hisse paylarına bölüştürmek suretiyle dışarıya açacağız. İş dünyası, gazeteci, entelektüel, kanaat önderleri ile gazetenin geleceğini ve sürdürülebilirliğini teminat altına alacağımızı düşünüyoruz. Türkiye ekonomisini yabancı yayın kuruluşlarından izlemek bize ağır geliyor. Burada olup bitenleri anlatabilecek insanlarımız var. Türkiye boş, çölleşmiş bir ülke değil. Biz, herhangi bir kesimle kavgayı öne çıkarmayacağız. Kavga etmek isteyenler bizim sağladığımız bilgi üzerinden yine etsin. Önceliğimiz en fazla bilgiyi, ilginç kılaraktan insanlara ulaştırmak olacak. Türkiye’de Resmi Gazete’yi doğru düzgün yorumlayanları unuttuk. Bağımsız, bağlantısız gazeteciliği cesaret unsuru olarak kullanmak istiyoruz. Biz bu işi okuyucular doğru bilgiye kavuşsun diye yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar ise Dünya Gazetesi’ndeki yeni yapılanmanın hem gazeteciler, hem iş dünyasında heyecan yarattığını vurgulayarak, “Bu kimsenin zenginleşmesi projesi değil. Mevcut çalışanların istihdamının devam etmesi ve yeni istihdam yaratmak için yola çıktık” diye konuştu.

Yeni yapılanmanın ardından dünyaya inanılmaz bir teveccüh olduğunu söyleyen Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz da, “20 yılda gazetenin ürün, okurun müşteri olarak görülmeye başladığı bir süreç yaşadık. Bizlerin daha iyi bir Türkiye için yapabileceği en önemli şey daha iyi gazetecilik yapmak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.