Ekonomi Üniversitesi Medifema Hastanesi ile Protokol İmzaladı

Ekonomi Üniversitesi Medifema Hastanesi ile Protokol İmzaladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Özel Medifema Hastanesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İzmir Ekonomi Üniversite (İEÜ) ve Özel Medifema Hastanesi arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Yiğit ve Başhekim Op.Dr. Fatih İnmez arasında imzalanan protokol kapsamında, üniversitenin sağlık bilimleri alanında okuyan öğrencileri yıl içi uygulamalı eğitimlerini ve yaz stajlarını Medifema Hastanesi'nde yapacaklar. 

Özel Medifema Hastanesi'nde gerçekleştirilen protokol törenine İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, CHP İzmir Milletvekili ve Özel Medifema Hastanesi Kurucu ortaklarından Ali Yiğit, Üniversite Mütevelli Heyet Üyesi Uzm.Dr. Aslan Savaşan, Rektör Prof.Dr. Can Muğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hakan Abacıoğlu, Özel Medifema Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Yiğit,  Hastane Başhekimi Op.Dr. Fatih İnmez katıldı. İşbirliği protokolü Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve Özel Medifema Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Yiğit ve Başhekim Op.Dr. Fatih İnmez arasında imzalandı. İki kurum arasında akademik ve profesyonel işbirliği yapılmasının amaçlandığı protokol kapsamında, üniversitenin sağlık bilimleri bölümünde okuyan öğrencileri,  yıl içi uygulamalı eğitimlerini ve yaz stajlarını Medifema Hastanesi'nde yapacaklar.
 
"SAĞLIK TURİZMİNDEN ÖNEMLİ PAY ALACAĞIZ"

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katıldığı törende konuşan Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, "Bugün her iki kurum içinde çok önemli bir an. Kısa süre içerisinde Medifema haklı bir ün edindi. Hastaneyle yaptığımız bu işbirliğiyle başka bir vizyon daha üstleniyoruz. Türkiye'nin sağlık turizminde önemli pay alacağız. Bize imkan sağlayan Medifema'ya teşekkür ediyoruz. Bu işbirliği Medifema'nın vizyonuna da katkı yapacaktır" diye konuştu.
 
"İKİ ÖNEMLİ DEĞERİMİZİN İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUM"

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Medifema Hastanesi'nin bölgenin önemli hastanelerinden biri olduğunu belirterek, "İzmir Ekonomi Üniversitesi, Türkiye çapında bilinen, tanınan saygın bir üniversitemiz. İki önemli değerimizin sağlık alanında işbirliği yapmasını çok önemsiyorum" diye konuştu.  Hastane Başhekimi Op.Dr. Fatih İnmez ise, hastanelerinin son 4 yıldır sürekli geliştiğini belirterek, "Ekonomi Üniversitesi işbirliğinin bizi daha ileri bir aşamaya taşıyacağını düşünüyorum. Sayın Ekrem Demirtaş'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

"ÖĞRENCİLERE İYİ BİR ORTAMDA UYGULAMA FIRSATI SUNACAĞIZ" 


Özel Medifema Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Yiğit, kurumlar arası işbirliğini önemsediklerini belirterek, "Mevcut olanakları paylaşmak, imkanları beraber kullanmak, tasarruflu büyüme açısından çok önemli. Hastanemizin  gerek fiziki koşulları gerek teknolojik altayapımız ile öğrencilerimizin almış oldukları teorik eğitimlerini  iyi bir ortamda uygulama fırsatı sunacağız. Bugün Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri için yapmış olduğumuz bu işbirliğini, yarın tıp fakültesi öğrencileri için de sürdürmeyi planlıyoruz" 

"İEÜ ATILIM SÜRECİNDE"

Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hakan Abacıoğlu ise, "İzmir Ekonomi Üniversitesi son yıllarda sağlık alanında çok önemli bir atılım yapma sürecinde. Çalışmalarımızı Türkiye ve dünyaya güçlü bir sesle duyuracağız" diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.