“Ekonomide düzlüğe çıkmanın yolu yerli üretim”

“Ekonomide düzlüğe çıkmanın yolu yerli üretim”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ekonomide düzlüğe çıkmanın yolu yerli üretim” dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ekonomik dengelenme sürecinde önceliğimiz yerli üretimi ve kullanımını artırmak olmalı. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda ithal ürünlere değil ülkemizde üretilen kaliteli sanayi mallarının kullanımına öncelik verilmeli. Bu süreçte de yalnızca yerli üreticiye değil, yerli ve milli makineleri kullanan esnafa da teşvik verilmeli. Ayrıca yerli teknolojik ürünleri tercih eden vatandaşlarımıza KDV ve ÖTV’de indirim yapılmalı” dedi. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, büyüme ve kalkınma için yerli üretimin önemine dikkati çekerek, “Tüketimin adeta bir çılgınlık gibi yaşandığı dünyada ülkelerin ayakta kalması üretime bağlı. Yerli ve milli üretimi olmayan, dışa bağımlı yaşayan ülkeler büyüyemez. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda ekonominin ilacı yerli üretimdir. Tarım ürünlerinden tekstil ürünlerine, küçük ve büyük makinelerden elektronik aletlere kadar tüm teknolojik ürünlerin en kalitelisi ülkemizde üretilebiliyor. Ekonomik dengelenme için önce iç piyasadaki sanayi ürünlerimiz kullanılmalı. Yerli üreticiye verilen destekler artırılmalı ve yerli ürünlerin kullanımı özendirilmeli. Öte yandan işletmelerde yerli ve teknolojik ürünlerinin kullanımı da cazip hale getirilmeli” açıklamasını yaptı. 

Esnaf ve sanatkarın yerli üretim seferberliği için hazır olduğunu belirten Palandöken, “Esnaf ve sanatkarımızın iyi olması, ekonominin iyi olmasına bağlı. Esnafımız ülke ekonomisi için elini taşın altına koymaya hazır. Perakende sektöründe faaliyet gösteren esnafımız ve küçük imalatçı esnafımız için sanayi makineleri olmazsa olmaz. Bakkal, kasap, manav ve lokantacı esnafının kullandığı soğutucular, terzi esnafının dikiş makineleri, ayakkabı imalatçısının üretim yaptığı makineler yerli ve milli olduğunda esnafımıza KDV ve ÖTV teşviki verilmeli. Aynı zamanda vatandaş da teknolojik ürünlerde yerli üretimlerimizi tercih ettiğinde daha az KDV ve ÖTV ödemeli. Ancak yerli üreticiler, bu talep fazlalığını fırsata çevirmemeli. Fiyatlarını piyasa koşullarında makul bir seviyede tutmalı. Yerli üretimin ve tüketimin artması için herkes elini taşın altına koymalı” ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.