EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ 70.5 OLDU

EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ 70.5 OLDU

Ekonomik Güven Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 18,5 oranında azalarak 86,55 değerinden 70,52 değerine düştü.

Ekonomik güven endeksindeki bu  düşüş, tüketici, reel kesim (imalat sanayi) ve hizmet sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.
Aralık ayında tüketici güven endeksi 63,38 değerine, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi 103,6 ve hizmet sektörü güven endeksi ise 93,35 değerine gerilerken, perakende ticaret sektörü güven endeksi ise 96,13 değeri ile inşaat sektörü güven endeksi de 76,15 değerine yükseldi.
Ekonomik Güven Endeksi, tüketici ve üreticileri genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen bir bileşik endeks olarak tanımlanıyor. Endeks, tüketici güven göstergesi ile mevsim etkilerinden arındırılmış reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ait normalleştirilmiş alt endekslerin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşuyor. Alt endeksler her ayın ilk iki haftasında derlenen veriler kullanılarak hesaplanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.