Ekonomi'li eğitimci Ertürk TÜSEM Başkanı oldu

Ekonomi'li eğitimci Ertürk TÜSEM Başkanı oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) Müdürü Prof. Dr. Ertürk, nitelikli bilginin toplum geneline yayılması hedefiyle çalışmalar yürüten Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi’nin (TÜSEM) başkanlığına seçildi.

2010 yılında kurulan konseyin başkanlığına seçilen Prof. Dr. Nesrin Oruç Ertürk yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yükseköğretim Kalite Kurulu’nu (YÖKAK) ziyaret etti.

Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi (TÜSEM)' de aldığı görevi çok önemsediğini söyleyen Prof. Dr. Ertürk, “Sürekli eğitim merkezlerinin amacı; kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluş ya da kişilere ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim programları planlamak. Ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar, eğitim fuarları düzenlemek. Kişisel ve mesleki gelişimden dil eğitimine kadar geniş bir alanda eğitimler yapılabiliyor. Bu eğitimlerin toplum genelinde daha çok kişiye ulaşması için çalışacağız. Bu sayede toplumsal gelişime de katkı sağlamış olacağız” dedi.

nesrin-oruc-erturk-1.jpg

STANDART OLMALI

Prof. Dr. Ertürk, sözlerini “Sürekli eğitim merkezleri bünyesinde verilen eğitimlerin, farklı saat ve ücretlerle sunulduğunu görüyoruz. Sertifika belgesi vermenin bile bir standardı olmalı. Bu sorunları çözmek adına ilk işimiz; yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine yönelik değerlendirmeler yapan, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürüten YÖKAK’ı ziyaret etmek oldu. 6-7 Ekim 2022 tarihinde de Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ev sahipliğinde TÜSEM Sonbahar Toplantısı’nı, YÖKAK’tan gelecek katılımcılarla birlikte gerçekleştireceğiz. Çözüm bekleyen konuları detaylıca ele alacağız” ifadeleri ile sonlandırdı.

yokak-ziyareti.jpeg





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.