Ekonomist Şatıroğlu: Piyasaya güven gelecek

Ekonomist Şatıroğlu: Piyasaya güven gelecek

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Elon Musk’ın hisse satışı, ABD enflasyon verileri ve FED’in faiz kararı beklentisi ile dünya piyasalarını yorumladı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, piyasa gündemini değerlendirdi. Elon Musk’ın hisse satışı, Coinbase’in zararı, Reddit’in Arbitrum hamlesi, Tornado Cash yaptırımı, yeni rug pull vakası ve ABD enflasyon verilerini yorumlayan Şatıroğlu, "Yayınlanan finansal raporlara göre Musk, Tesla'dan yaklaşık 6,88 milyar dolarlık hisse sattı" dedi.

Coinbase'in, 2022 yılı ikinci çeyrek mali raporunu yayımladığını söyleyen Şatıroğlu, borsa, kripto para piyasasında yaşanan düşüşle birlikte gelirlerinin yüzde 64 oranında düştüğünü ve 1,1 milyar dolar net zarar ettiğini açıkladı.

tunc-satiroglu-ajwy-cover.jpg

Reddit’in Arbitrum hamlesi

Reddit'in ise artık kullanıcıların paylaşımları ve bu paylaşımlara gelen etkileşimler ile belirlenen karma puanı Arbitrum ile Blockchain‘e kaydedeceğini belirten Şatıroğlu "ABD Hazine Bakanlığı, adres karıştırıcı Tornado Cash’ı ve bazı Ethereum adreslerini yaptırım listesine ekledi. Yaşanan son saldırılar sonrası Tornado Cash üzerinden aktarılmaya devam edilen çalınmış varlıklar, artık Hazine tarafından takip edilecek" şeklinde konuştu.

ABD’de enflasyon beklentilerin altında geldi

ABD’de yıllık enflasyonun yüzde 8,5 olduğu ve beklentilerin, yüzde 8,7 olarak gerçekleşmesi yönünde olduğunu söyleyen Şatıroğlu, şöyle konuştu; “ABD tahvillerinde düşüşün 2.00 seviyelerinin altına kadar devam etmesini bekliyorum. S&P’de hedefim ise 5.980 seviyeleridir. Ayrıca, S&P 500’de haftalıkta resmen yükseliş trendine girmiş bulunuyoruz. Bu ABD borsalarında ralli başladı demektir. Nasdaq’taki olumlu hareket de kripto paralar için güzel günlerin geldiğine işaret ediyor. Altın tarafındaysa, ABD 1O yıllık tahvil faizlerinde kalıcı bir düşüş olmadan altın fiyatlarında bir yükseliş görmek zor.”

Kripto paraların analizi

FED’in faiz kararı beklentisiyle güzel haberler geleceğine işaret eden Şatıroğlu, açıklamalarını "Bitcoin’e (BTC) baktığımızda 25.000 doların geçilmesi gerekiyor. Bu seviye geçildiği takdirde piyasaya güven gelecektir. Ethereum’un (ETH) teknik görünümü Bitcoin’e göre daha olumlu duruyor. Şu anda önünde 1.820 dolar direnci var ancak bunun önemli bir direnç olduğunu düşünmüyorum. Kazandığı ivmeyle bu direnci kolay geçecektir. Ripple’da (XRP) ise aşağıda 0,29 dolar, yukarıda ise 0,38 dolar seviyeleri kritik. 0,38 üzerini bir test etti ancak kalıcı olmadı. O seviyelerin üzerinde en azından 2 gün kalmak gerekiyor" ifadeleri ile sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.