Ekonomistler Merkez Bankalarına Güvenmiyor

Ekonomistler Merkez Bankalarına Güvenmiyor

Merkez bankaları global resesyonu sona erdirmeyi başarabilmiş olsa da dünya ekonomistlerinin güvenini kazanamadılar

Dünyanın önde gelen ekonomistleri, global ekonomideki resesyonu sona erdirebilen merkez bankalarına güvenmiyorlar. Merkez bankalarının resesyonu sona ermesini sağlasalar da, resesyon başlangıcındaki sorunlarda takılıp kalmalarının payı büyük. Ekonomistler merkez bankalarını resesyon başlangıcındaki sorunları aşmış olsalar da ilerleme kaydedemediklerini düşünüyorlar.

Dünya ekonomisinde oldukça hareketli geçen Mart ayı içerisinde, teşviklerin artması, yatırımcıların endişelerini bir kenara bırakarak, finans piyasalarında yükseliş sağlamasına yol açtı. Yükselişin gerçekleşmiş olmasının rahatlatamadığı ekonomistler, büyümenin sağlam bir zemin üzerine inşa olmadığı düşüncesiyle, finans piyasası yükselişine konusunda iyimser davranmadı.

medyaege-ekonomistler-charles

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı yetkililerinden olan ve aynı zamanda Washington merkezli Institute of International Finance baş ekonomisti Charles Collyns, global ekonominin düzene girmiş olmadığını ifade etti. Hazine Bakanlığı yetkilisi, 2016 yılı içerisinde beklenen büyümenin yüzde 2.5 olacağını düşünüyor, Collyns'in düşündüğü oran, yüzde 3.7 olan global finansal krizin beklendiği zamanın beş yıllık büyüme beklentisinin altında kalıyor.

Ekonomistlerin endişe duyduğu nokta, politika üreten unsurların, dünyanın içinde bulunduğu olumsuz ekonomik gelişmeleri göz ardı ederek, ilerleyen dönemlere yönelik bekletilmeye alınması ve zamanı gelince çok daha büyük sıkıntılarla karşılaşılacağı düşüncesi. nın resesyonu aşabilmek için ellerinde olan tüm güçlerini göz önünde bulunduran ekonomistler, merkez bankalarının zayıf üretim yaptığı fikriyle, aşağı doğru ani bir olayın, tüm dünyayı tekrar ve daha büyük resesyona sürükleyeceğini düşünüyor. PIMCO küresel ekonomi danışmanı Joachim Fels de parasal genişlemenin etkilerinin olumlu görünmesine rağmen giderek azaldığını düşünüyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.