Ekrem İmamoğlu: Hakkımı yedirmeyeceğim

Ekrem İmamoğlu: Hakkımı yedirmeyeceğim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni'ne Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun yanı sıra CHP’li büyükşehir belediye başkanları da katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dün verilen hapis ve siyasi yasak kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Törene, CHP’li büyükşehir belediye başkanları da katıldı.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Siz bakmayın dün olan bitene biz bugün çok daha hayırlı bir iş için bir araya gelmiş olduk” dedi.

50066.jpg

200 milyon lirayı aşkın bir yatırımla yapılan merkezin bir yıl içerisinde hizmete açılmasının planlandığını söyleyen İmamoğlu, “İstanbul'da 150 günde 150 proje kampanyamızın sonuna geliyoruz. 15 gün sonra bu kampanyamızı bitirmiş olacağız. Bu kampanyamız esnasında 168 noktada 199 projeye eriştik. Daha da sevindirici bir hususu paylaşmak isterim, önümüzdeki Şubat-Mart-Nisan ayları içerisinde İstanbul'umuzda en az 150 projenin daha temel atmasını yapacağız” diye konuştu.

İmamoğlu, İstanbul’da hayata geçirilen projeler ile planladıkları projeler hakkında bilgi verdikten sonra, dün kendisine verilen hapis cezasına da değindi.

İmamoğlu, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi sırasında kullandığı "hiç kimsenin hakkını yemedim, hakkımı da yedirmeyeceğim" ifadesini yineleyerek “Aslında o kötü akılarını ve kötü zihinlerini kötülük dolu kalplerini ‘Binali Bey’e mi Sisi’ye mi oy vereceksiniz?’ diye meydanlarda bağırdıklarında anlamak gerekiyordu.Memleketin bir köyünde doğmuş bu güzel Cumhuriyet onu eğitmiş ve belediye başkanı yapmış bir adama bunu diyen bir akıldan başka bir maharet bekleyemezsiniz. Birkaç kelime önemli. Bir tanesi ‘hak yememek ve hakkını yedirmemek.’ İlk gündeki gibi burada başta genel başkan, konuklar ve bütün vatandaşların ifade edeyim ki hiç kimsenin hakkını yemedim, hakkımı da yedirmeyeceğim.Bir başka kavram da şu; dünyaya kafa tutmak yargıcın gömleğini giyerek ya da elbisesini giyerek insanları alt etmeye çalışmakla olmaz. Dünyaya kafa tutmak akılla ve bilimle olur” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.