Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya kayyum yanıtı!

Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya kayyum yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kayyum ve Atatürk portresi açıklamalarına yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'Devlet adamlığı' diye bir tanımımız vardır bizim. Devlet adamlığı çok düşünüp, az konuşmayı gerektiren bir pozisyon. Çünkü sizi milyonlarca insan dinliyor, etkileniyor. Hatta dünya dinliyor. Dünya dinleyince ülkemiz adına yorum yapıyor. Dolayısıyla ülke içerisinde söylenen her cümle, bizi ilgilendiriyor.  İyi ya da kötü.

Siyaset alanı bu anlamda büyük bir düzenlenmeye muhtaç. Herkesin dikkatli konuşmaya, insanları oturduğu yerden kirletmeden, süreç yönetimine ihtiyacı var. Başta da dediğim gibi önemsememiştim. Bir polemik yapılıyor demiştim. Ve bende polemikten beslenmediğimi ifade etmiştim. Hala o noktadayım. İcraat içinde koşalım istiyorum.

Bugün burada ortaya koyduğumuz alan bu alanın açılması inanın benim önceliğim. İstanbullu bunu benden bekliyor. Ben de bunun farkındayım. Ama bazen ister istemez ufak tefek reflekslerimiz oluyor. Onları en minimunda tutmaya çalışıyoruz. Zaten devlet adamlığının gerektirdiği hususu istiyorum, bütün yetkili insanlardan. Buna görevi olan herkes dahil. Söylenen sözler üzücü idi.

DİYARBAKIR ZİYARETİ VE ATATÜRK PORTRESİ

"Bu da bir polemik, çok acı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti hukukunun, adalet sisteminin "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur" dediği, ve seçilen kişiyi ziyaret ettim.

Artı ben Türkiye Cumhuriyet sınırlarında hangi metrekaresinde kim yaşıyorsa ben ona Atatürk posteride hediye ederim, Türk Bayrağı da hediye ederim. Milli duygularımı işaret eden herşeyi heyi ederim. Hediye edemeyen utansın. Siyaset mecrası olarak gidep orada farklı dil kullanarak oy isteyenler utansın. Benim öyle bir dilim yok ki ben burada nasıl konuşuyorsam, Diyarbakır'da da aynı konuşuyorum. Çünkü herkes benim vatandaşım. 82 milyon insan benim yurdunu seven vatandaşım.

Devlet büyükleri, devletinde yaşayan milletine öyle bakmazsa, hiçbir sorunu çözemez. Biz Türkiye'de hukuku uygun her kurumun, demokrasinin her parametresinde bulunan siyasi partilerin kuruluşların güçlenmesini sağlamalıyız. Terör örgütleri bu ülkede hakim olamasınlar. Benim yaptığım tümüyle hukuka uygundur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.