Ekvador'da 7.8 Şiddetinde Deprem: En Az 28 Ölü

Ekvador'da 7.8 Şiddetinde Deprem: En Az 28 Ölü

Önceki gün Japonya'da gerçekleşen depremin ardından bu sefer de Ekvador'da gerçekleşen 7.8 şiddetinde depremde en az 28 kişinin öldüğü belirtildi.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 7.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü ülkenin kuzeybatı kıyı kesimi olduğu açıklandı

Yerin 19 metre altında, liman şehri olan düşük nüfuslu Muisne'nin 27 kilometre açığında olduğu Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi tarafından bildirilen depremin 40 saniye sürdüğü açıklandı.

En az 28 kişi hayatını kaybetti

Ekvador Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Glas tarafından yapılan resmi açıklamada, depremde en az 28 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, Guayaquil şehrinde bir evin yıkıldığı ve bir üst geçidin çöktüğünü belirtti.

Ekvador'da ve çevre ülkelerde tsunami uyarısı verildi

Muisne'nin 27 kilometre açığında gerçekleşen depremin 170 kilometre uzaklıktaki şehirlerden de hissedildiği belirtilirken, depremin ardından Ekvadorlular'ın sokağa döküldüğü ve ülkede bir çok mahallede elektrik hatlarının zarar gördüğü veya olası bir hasarı engellemek için bilinçli olarak kapatıldığı ifade edildi.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi depremin ardından alarm durumuna geçerek, ülke halkını uyardı. Ekvador'un komşusu Peru da olası bir tsunami ihtimaline karşı halkını uyararak tedbir almasını istedi.

Önceki gün de Japonya'da 6.5 meydana gelmişti

Önceki gün Japonya'da meydana gelen 6.5 depremin ardından da önce tsunami uyarısı yapılmış daha sonra bu uyarının geçersiz olduğu yönünde ikinci bir uyarı yapılmıştı. Japonya'nın güney kesiminde meydana gelen depremde birçok binanın yıkıldığı belirtilirken, en az dokuz kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Depremden oldukça etkilenen halk geceyi sokaklarda geçirmişti.

Deprem konusunda oldukça hassas bir konumda olan Japonya'da geçtiğimiz  yıllarda yaşanan bir depremde Fukuşima'daki nükleer santral hasar görmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.