El Bab'dan Açıklama: Türkiye Kurtardı

El Bab'dan Açıklama: Türkiye Kurtardı

El Bab kentinden bir son dakika açıklaması geldi. 

Türkiye ve ÖSO'nun Suriye'nin kuzeyindeki El Bab kentinde IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonlar devam ederken, ele geçirilen yerlerde siviller IŞİD'den kurtarılmanın sevincini yaşıyorlar.

Son dakika açıklaması olarak gelen Türkiye'nin binlerce insanın yaşamını kurtarması bilgisi verilen mücadelinin kararlılığını da gösteriyor.  Suriyeli Muhaliflerin kurduğu geçici hükümetin Sağlık Bakanı Muhammed Vecih Cuma,Türkiye'nin sivil insanları IŞİD'in elinden kurtardığını söylüyor...

SABAH GELEN SON DAKİKA BİLGİSİ 

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı'nda 150 DEAŞ hedefi vurulduğunu bu sabah son dakika olarak duyurdu. 18 DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi, 37 DEAŞ'lı yaralandı. Türk jetleri El Bab ve Bzagah'taki DEAŞ hedeflerini vurdu. Rus Savaş uçakları da El Bab'da DEAŞ hedeflerini vurdu.

Sputnik'e konuşan Muhammed Vecih Cuma, şunları söyledi; "Türkiye sayesinde onbinlerce Suriyeli IŞİD'in elinden kurtarıldı. Siviller kurtarıldığı için çok sevinçliler. Türkiye kurtardığı sivillere kucak açıyor. Onlara yardım ediyor. Suriyeliler IŞİD'den çok çekti. IŞİD herkesin gözü önünde başını keserek öldürüyor. İşkence ediyor. Bakın, IŞİD bir terör örgütü dahi diyemiyorum çünkü bir canavardır."

 
'CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYORLAR'
Türkiye ve ÖSO'nun bölgeyi IŞİD'den almak için yaptığı operasyonların devam ettiğini aktaran Cuma, şöyle devam etti: "Operasyonlarda büyük bir ilerleme var. İnşallah önümüzdeki günlerde El Bab IŞİD terör örgütünden kurtarılacak. IŞİD sivillerin El Bab'tan çıkmasına izin vermiyor çünkü onları canlı kalkan olarak kullanıyor." Halep kentinin doğusunda tahliye işlemlerinde Türkiye'nin katkısının çok olduğunu hatırlatan Cuma, "Türkiye siyasi ve diplomasi başarılarıyla Halep doğusunda insanlarımızı kurtardı. Bu işte çok başarılı oldu. Bu başarı başka başarılılar da getirir" dedi. Suriye'deki ateşkes ile ilgili de konuşan Cuma, "Eğer Suriye genelinde ateşkes olursa bu Suriyeliler için çok iyi olacak. Suriyeliler ateşkes istiyor. Ateşkes gelirse kimse ölmez, kimse yerinden olmaz. Ateşkes gelirse siyasi çözümün ilk adımı da atılmış olur. Siyasi çözüm gelirse Suriyemiz bölünmez. Suriye'de PYD bir devlet kuramaz. Siyasi çözümün bizim için çok önemi vardır. Suriyeliler barış özgürlük ve demokrasi istiyor" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.