Elazığ’da Depremine EMDR'den psikolojik destek 

 Elazığ’da Depremine EMDR'den psikolojik destek 

EMDR Travma İyileştirme Grubu Başkanı Psikolog Şenel Karaman, Elazığ ve çevre illere psikolojik destek için hazır olduklarını belirtti.

Elazığ’da yaşanan deprem ile ilgili olarak bilgi veren EMDR Travma İyileştirme Grubu Başkanı Psikolog Şenel Karaman, “24 Ocak 2020 günü Elazığ’da çevre illerde de hissedilen bir deprem yaşandı. Bilindiği gibi deprem sadece yapısal yıkıma neden olmamaktadır. Depremin tahmin edilemezliği, aniden yaşanması ve geniş bir alanı etkilemesi insan psikolojisi üzerinde de çoğu zaman kalıcı olabilecek izler bırakır. Deprem yaşayan kişilerde çoğunlukla tekrar deprem olacağına ilişkin kaygı, yaşadıkları olayı tekrar tekrar hatırlama, evlerine girememe, bedensel ağrılar, uyku uyuyamama, bazı çocuklarda kabus görme ve önceki yaşın özelliklerini gösterme gözlenir. Deprem sonrasında yaşanan bu tepkiler son derece normal ve sağlıklıdır. Önemli olan bu tepkilerin kalıcı hale gelmemesidir.  Ayrıca bir deprem sadece o bölgede olayı yaşayanları değil olayı duyan herkesi etkiler.  Ancak daha önce deprem yaşantısı olanların travmaları tetikleneceği için onlar daha fazla etkilenecektir”. 

Elazığ’da yaşanan depremden sonra travmatik olaylarla yakından ilgilenen EMDR Travma İyileştirme Grubu durumu değerlendirmek için acil toplantı yaptı. Travmatik bir olay sonrası psikolojik destek verebilecek ve bu konuda eğitimli 200 gönüllü ruh sağlığı profesyoneli bulunan ve EMDR Derneğine bağlı olan EMDR Travma iyileştirme Grubu, 1999 Marmara Depreminden bu yana ülkemizde yaşanan önemli travmatik olaylarda gönüllü olarak çalışmaktadır. EMDR Travma İyileştirme Grubu Başkanı Psikolog Şenel Karaman yaşanan deprem sonrasında “Elazığ ve çevre illerde yaşayan ve olaydan etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ve onlara psikolojik destek vermek için en kısa sürede bölgeye gideceğimizi bilmelerini isteriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.