Elazığlılardan peynirli-ekmek kır şöleni

Elazığlılardan peynirli-ekmek kır şöleni

İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, Muzaffer Acar, İzmir’de yaşayan Elazığlıları Peynirli-Ekmek Kır Şöleni etkinliğine davet etti

Bu yıl 21. düzenlenecek olan ‘İzmir Elazığlılar Peynirli-Ekmek Kır Şöleni’ için hazırlıkların devam ettiğini belirten Dernek Başkanı Acar, “Festivalimizi 23 Eylül’de Sarnıç Mesire Alanı’nda gerçekleştireceğiz. Elazığ’ımızın kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak, ilk hedefimiz. Yaklaşık 30 bin kişiyi temsil eden derneğimiz bu yıl yöremize ait müzik ve gösterilerin yanı sıra yöresel tatları da hemşehrilerimize sunacak” dedi.

Herkesi davet etti

Keyifli bir gün geçirmeyi hedeflediklerini belirten İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Acar, “Umarız ki birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve hemşehriliğin tam anlamıyla yaşandığı herkesin keyif aldığı bir gün yaşarız. Bu günü gerçekleştirmemizde emeği geçen başta yönetim kurulumuza, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen hemşehrilerimize bize müzikal anlamda destek ve dostluğunu esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Sadece İzmir’deki hemşehrilerimizi, değil tüm hemşerilerimizi bu güzel günümüze bekliyorum” şeklinde konuştu.

Düzenlenecek peynirli ekmek kır şöleni gününe Elazığ’ın güçlü sesleri,Klarnet,Davul, eşliğinde ses sanatçıları Mehmet Demirbağ, Dursun Şimşek, Kürşat Sönmez, Burak Can Atalay’ın yanı sıra yöresel halk oyunları sergilenecek. 

‘İzmir Elazığlılar Peynirli-Ekmek Kır Şöleni’ne İzmir’de görev yapan bürokrat ve milletvekillerininde katılım sağlayacağı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.