Elektrik faturanızı düşürmen için bunları yapın!

Elektrik faturanızı düşürmen için bunları yapın!

2022’ye girmemizle birlikte yeni zamlar da devreye girdi

Yeni yılın ilk dakikalarında adeta zam yağmuru başladı. Hem de öyle böyle bir zam yağmuru değil. Yüzde 30’lar, yüzde 50’ler havada uçuştu. 2022’nin ilk dakikalarında adeta zam yağmuru başladı. Hem de öyle böyle bir zam yağmuru değil. Yüzde 30’lar, yüzde 50’ler havada uçuştu. Fakat son zamlarla birlikte ev elektriklerine de zam geldi. Üstelik öyle az bir zam da değil.

Yapılan açıklamaya göre 150 kWh tüketimi olan kullanıcıların en son fiyat olarak 1,37 lira / kWh olurken, 150 kWh üstü tüketimi olan kullanıcıların ise 2,06 lira / kWh olarak belirlendi. Yani elektrik faturasına yüzde yüz 130 oranında zam geldi. Peki bu zamlardan kurtulmak için yapmanız gereken şey ne?

1-bgpp-jpg.webp

Aslında zamdan kurtulmak mümkün değil. Fakat söyleyeceğimiz şeyler sayesinde gelen zamları düşük seviyelerle atlatabilirsiniz. 150 kWh elektrik tüketimini aşmamak için yapmanız gereken en önemli şey, ısı yayan cihazların kullanımını en aza indirmek. Çünkü en çok güç çeken cihazlar her zaman ısı yayan cihazlardır. Bu bağlamda, elektrikli ısıtıcı başta olmak üzere, ütü, saç kurutma makinası, saç düzleştirici, buhar makinası ve benzeri cihazların kullanımını azaltmanız gerekiyor.

Yüksek donanımlı ekran kartına sahip bilgisayar modellerin kullanımını en aza indirmeniz de önemli. Çünkü ekran kartlarının da yük altında çektiği elektrik miktarı bir hayli yüksek. Tabi ki bir de klasik olarak ışıkları açık bırakmamak, kullanmadığınız cihazların fişlerini prizden çekmek gibi önlemler mevcut. Fakat bu tutarda çok bir şey fark ettirmeyecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.