Elektrik şirketlerine soruşturma!

Elektrik şirketlerine soruşturma!

Rekabet Kurumu, aralarında İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep gibi büyük illerin de bulunduğu 14 ilin elektriğini dağıtan 7 şirkete, hakim durumu kötüye kullandıkları gerekçesiyle soruşturma açtı.

Şirket yöneticilerini tek tek dinleyen Rekabet Kurumu, şirketlere ceza verilip verilmeyeceği konusundaki nihai kararını 19 Temmuz'da açıklayacak.

GELİRİN YÜZDE 10'U CEZAYA

Sözcü'nün haberine göre,Rekabet Kurumu, kendisine ulaşan şikayetler üzerine Enerji A.Ş, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş, Toroslar Elektirk Dağıtım A.Ş ile İstanbul, Başkent ve Toroslar perakende satış şirketleri hakkında 2016 yılında önce ön araştırma başlatılmasına, ardından da soruşturma açılmasına karar verdi.

Soruşturma heyeti, İstanbul Anadolu Yakası Dağıtım Şirketi ile İstanbul, Başkent ve Toroslar perakende şirketlerinin eylem ve uygulamaları yoluyla hakim durumlarını kötüye kullandıkları gerekçesiyle bu 4 şirkete yıllık gayrisafi gelirlerinin yüzde 10'una varan oranlarda cezaya karar verdi.

Bu şirketlerin rekabet ihlaline son vermeleri istenirken, 3 perakende şirketinin müşterilerine yanlış bilgi aktarma, abone olmayan kişilere sözleşme imzalatma gibi uygulamalarına son vermeleri için uyarı yazısı gönderilmesini benimsedi.

Kurul, soruşturma heyetinin bu tespitlerini görüşüp 19 Temmuzda nihai kararını verecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.