Elektrikli battaniye kullananlar buna dikkat!

Elektrikli battaniye kullananlar buna dikkat!

Çok üşüyen biriyseniz ve kış mevsimi favori mevsiminiz değilse en yakın arkadaşınız eminiz ki elektrikli battaniyenizdir!

Peki kıştan bu kışa dolabınızın arkasında sizi bekleyen bu yakın arkadaşınızı en son ne zaman temizlediniz? Elektrikli battaniye temizliği kablolarından dolayı evde temizlemeye uygun görünmeyebilir ama bu mümkün. Hem de birden fazla yöntemle! Sıcacık battaniyenizi bir o kadar da temiz hale getirmek için bu önerilerimizi uygulayın:

Elde Elektrikli Battaniye Temizliği

İlk olarak, bir şey yapmadan önce battaniyenin fişini çektiğinizden ve elektrik sisteminin hasar görmesini önlemek için battaniyenin bataryasını ayırdığınızdan emin olun. Bir kez daha kontrol ettikten ve tüm kabloların bağlantısının kesildiğinden emin olunca battaniyenizi ılık suyla dolu küvete yatırın. Suyun miktarını battaniyenizin büyüklüğüne göre ayarlayın. Hassas bir deterjan ekledikten sonra battaniyenizin 15 dakika kadar ıslanmasına izin verin. Islandığına emin olduğunuzda nazik hareketle battaniyenize bastırın ve sudan çıkarıp durulayın. Eğer hala suluysa işlemi nazikçe tekrarlayın. Ama sıkmayın, sadece hafif hareketlerle suyu battaniyenize bastırıp sıkıştırarak çıkardığınıza emin olun.

Makinede Elektrikli Battaniye Temizliği

Elde yıkamayı tercih etmiyorsanız battaniyenizi makinede de yıkayabilirsiniz. Evet, bu mümkün! Makinede yıkamak için birkaç alternatifiniz var.

Uzmanlar battaniyenizi önce deterjanlı soğuk suda 15 dakika boyunca ıslatmanızı öneriyor. Daha sonra battaniyenizi hafif sabun ve su ile “narin” veya “hassas” ayarında 2 dakika boyunca yıkayın. Ardından, soğuk ve temiz su ile durulayın ve kurumasını bekleyin. İkinci yol olarak, makinenizi ılık su ile doldurarak (“hassas” veya “narin” olarak ayarlandığından emin olun) ve deterjanı ekleyerek bir dakika boyunca çalıştırın. İşlem tamamlandıktan sonra makinenizi durdurun. Battaniyeyi ekleyin ve makinenizde 15 dakika kadar ısınmasına izin verin. Daha sonra makinenizi 2 dakika kadar tekrar açın ve durulama yöntemiyle çalıştırın.

Elektrikli Battaniye Temizliği Bittiyse Sıra Kurutma İşleminde

Yıkadığınız battaniyenizi dilerseniz kurutma makinesinde kurutabilirsiniz. Ama kurutma yaparken hassas ve en düşük derecede çalıştırmayı unutmayın. 2 dakika boyunca çalıştırın ve sonra nemli haliyle battaniyenizi asın. Kurutucu tercih etmemeniz durumunda ise battaniyenizi katlamadan yukardan aşağıya olacak şekilde asın ve maşa kullanmayın. Aksi takdirde battaniyenize zarar verebilirsiniz.

Temizleme yaparken ağartıcı madde kullanmayın.

Elektrikli battaniyenizi asla ütülemeyin.
Elektrikli tellere zarar verebileceğinden kalorifer gibi ortamda kurutmayın.
İlk ayırdığınız elektrikli bataryayı suya temas ettirmeyin.

Kaynak: Milliyet- Emlak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.