Elektrikli otomobillere ÖTV zammı geliyor!

Elektrikli otomobillere ÖTV zammı geliyor!

Elektrikli otomobillere, %30 ila %60 arasında ÖTV zammı geleceği söyleniyor. Bu zamlardan sonra elektrikli otomobile olan ilgi başlamadan yok olabileceği konuşuluyor...

Dünya genelinde benzili otomobillerden elektrikli otomobillere geçiş sürecinde devletler indirim yaparak kişileri teşvik ediyor. Tesla'nın da ülkemize resmi olarak geleceğini açıklamasının ardından, ülkemizde de elektrikli otomobillere olan ilginin artacağını düşünmüştük.

Ancak bugün gelen Hürriyet cephesinden haberler, elektrikli otomobillere teşvik etmek yerine %60'a varan ÖTV alınacağı yönünde. Meclis’e gönderilen torba tasarıya kadar elektrikli otomobillerden sadece %3 ila %15 arasında ÖTV alınıyordu. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ise elektrikli otomobillerden tevşik amaçlı alınmıyordu. 

Güncelleme: Maliye Bakanlığı Elektrikli Otomobillere 1 kuruş dahi ÖTV zammı yapılmayacağını resmi olarak açıkladı.

Ancak bu torba yasa meclisten geçerse, elektrikli otomobillerden de %30 ile %60 arasında ÖTV alınacak. ÖTV'nin yanında bu araçlardan MTV de alınacak. Elektikli otomobillerden alınacak MTV benzinli ve dizel otomobiller için ödenen MTV’nin %25'i kadar olacak.

Bu ÖTV zammından sonra 70.000 Euro'ya satılan Tesla Model 3'ün ülkemizde 700.000 TL civarında satılacağını söyleyebiliriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.