Elektrikli scooter ile banka soygunu!

Elektrikli scooter ile banka soygunu!

Geçtiğimiz günlerde Amerika’nın Austin şehrinde bir banka soygunu meydana geldi. Bu soygunu diğerlerinden farklı kılan kaçış aracı olarak elektrikli scooter tercih edilmesiydi.

Yetkililerin açıklamasına göre kapüşonlu bir genç, vezneye geldiğinde görevliye ufak bir kağıt uzattı. Yazılı nottan bunun bir soygun olduğunu anlayan gişe görevlisi soyguncuya parayı uzattı. Sıradan bir banka soygunundan pek de farkı olmayan bu hikâyenin gidişatı, genç soyguncunun elektrikli scooterı ile olay yerinden ayrılmasıyla değişti.

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen dedektifler, elektrikli scooterın Uber’in bir hizmeti olarak kiralanan araçlara benzediğini fark etti.

Uber ile yapılan görüşmeler sonrasında soyguncunun kimliği ortaya çıktı. 19 yaşındaki Luca Mangiarano soygun için Uber’in aracını kullanmıştı. Üstelik kiralamayı kendi kredi kartıyla gerçekleştirmiş, dolayısıyla telefon ve adres bilgilerine kolayca ulaşılmıştı.

Şüphelinin bilgilerine ulaşılırken o bölgede kiralanmış scooterlar incelendi. Mangiarano’nun telefon sinyalleriyle banka soygununun gerçekleştiği bölge eşleşince polis suçluyu bulmayı başardı.

Uber yaptığı açıklamada adli vakalarda güvenlik güçleriyle uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi. Ayrıca şirket, yetkililerce talep edilen bilgilerin soruşturmaların aydınlatılması adına paylaşılmaya devam edeceğinin altını çizdi. Elektrikli scooter ile daha önce de basit gasp vakaları yaşanmıştı. Banka soygunu sonrası “kaçış aracı” olarak bu tür bir ulaşım aracının kullanılması ise ilk kez gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.