Elektrikli Vespa yollara çıkmak için gün sayıyor

Elektrikli Vespa yollara çıkmak için gün sayıyor

Elektrikli Vespa yollara çıkmak için gün sayıyor. Elektrikli motosiklet devri çoktan başladı ve benzinle, mazotla çalışan modellerin yerini almaya başladı.

Vespa‘da bu gidişin farkına vararak geçen sene Elettirica adıyla bir  elektrikli Vespa geliştirmeye başladı. Üretimine Eylül ayında başlanacak olan motosiklet ilk olarak Ekim ayında Avrupa yollarına çıkacak. 2019 yılı başında ise ABD ve Asya‘da satılacak.

Elektrikli Vespa hangi özelliklere sahip?


Yeni Vespa, yaklaşık 100 km (99,7 km) menzile sahip. Elettirica‘nın tamamen boşalan pilini doldurmak ise dört saat sürüyor. Vespa‘nın bağlı olduğu Piaggio Group henüz Ellettrica‘nın fiyatını açıklamış değil. Ancak şirket üst seviye Vespa motosikletlerle benzer fiyatlarda olacağına dair bir açıklama yaptı.


Performans olarak Elettirica, 50cc bir benzinli motordan daha yüksek bir performansa sahip. Dört saatte şarj olan pili ise 1000 kez şarj edildiğinde performansı yüzde 80‘lere düşüyor. Bu da yaklaşık olarak pilin tam kapasiteyle 10 yıl çalışabildiğini gösterir.

Elettirica‘nın yaya algılama, alternatif rota sunma, yol durumu kötüleştiği zaman sürücüyü uyarma gibi yapay zeka özellikleri de mevcut. Elektrikli motosiklet ayrıca Vespa‘nın Multimedya Platformunun en son sürümünü de içerecek.
Sürücü, akıllı telefonunu dijital gösterge panosuna, navigasyon servislerine ve seyahat durumlarına erişmek için Bluetooth kullanarak Elettrica‘ya bağlayabilecek.

Elettirica tasarım açısından temel Vespa çizgileri dışına çıkmıyor. Yeni Vespa ile bu çizgilere daha modern bir yorum katılmış. Motosiklet gümüş gövde tasarımına sahip. Yedi farklı renk seçeneği bulunan Elettirica‘da bu gümüş gövdenin üzerine çizgisel olarak farklı renkler ekleniyor.

Elettirica‘nın 200 km menzile sahip bir de hibrit kardeşi de aynı zamanda piyasaya çıkacak. Elettirica X adlı motorda, tamamen elektrikli olan kardeşinden daha küçük bir batarya bulunuyor. Ancak X‘te yer alan benzinli jeneratör sayesinde pil yeniden şarj oluyor. Bu da Elettirica X‘in daha uzun bir menzile sahip olmasını sağlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.