Elektronik haberleşmede yeni dönem başlıyor

Elektronik haberleşmede yeni dönem başlıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 28 Nisan'da Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, düzenlemeyle abonelik  sözleşme sürecinden başlayarak her aşamada uluslararası standartlarda hizmet  sunulmasının sağlanacağını bildirdi.


Arslan, elektronik haberleşme hizmetleri kapsamında  tüketici hak ve menfaatlerine öncelik verildiğini, gerekli hukuki ve teknik  düzenlemelerin yapıldığını söyledi. Bu kapsamda hazırlanan "Elektronik Haberleşme  Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği"nin  28 Nisan'da yürürlüğe  gireceğini ifade eden Arslan, yeni yönetmelikle güncel tüketici ihtiyaçlarına  cevap verecek pek çok hususun düzenlendiğini dile getirdi.

Yapılan düzenlemelerle abonelik sözleşme sürecinden başlayarak her  aşamada uluslararası standartlarda hizmet sunulmasının sağlanacağını vurgulayan  Arslan, "Hizmetin devamlı olması, zaruri kesintilerde dahi tüketicinin mağdur  edilmemesi, bilgilendirilmesi, model ve yöntemler geliştirilerek tüketicinin  satın aldığı hizmet hakkında her türlü bilgiye anında ulaşması ve bu yolla kötü  sürprizlerle karşılaşmasının önüne geçilmesi garanti altına alınmıştır." diye  konuştu.

Bakan Arslan, işletmecinin abonelik nakli, iptali, bunun yeniden  açılması gibi süreçlerde hakkaniyet esasıyla hareket etmesi, tüketicinin aldığı  hizmetin karşılığı haricinde bedeller ödemek zorunda kalmaması için gerekli  düzenlemelerin yapıldığını anlattı.

Devlet olarak görevlerinin, işletmecinin sunduğu hizmeti en sağlıklı  şekilde vermesinin ve vatandaşın bu hizmeti en hakkaniyetli biçimde satın  almasının temini olduğuna işaret eden Arslan, bu esasla yapılan düzenlemelerle  hem karşılıklı hukukun korunduğunu hem de hizmet kalitesinin artırılmasının  sağlanarak ülkenin refah düzeyine katkı verilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

"Göçmen nüfusa elektronik haberleşme hizmeti sağlanacak"

Türkiye'de geçici süreyle bulunan göçmen nüfusun da bu düzenleme  kapsamında elektronik haberleşme hizmeti alabileceğine dikkati çeken Arslan,  şunları kaydetti: "Bilgilendirme, sorgulama, iade gibi süreçlerin mutlak bir disiplin ve  iş ahlakıyla işleyişi temin edilerek tüketicinin mağdur olmaması için gerekli her  çalışma özenle ve titizlikle hazırlanmıştır. Hem işletmecinin işlerini daha  kontrollü ve kaliteli yapması hem de asıl muhatabımız olan vatandaşımızın hizmet  ve bilgiye daha kolay, daha güvenli şekilde ulaşmasının sağlanması  hedeflenmiştir."

Arslan, düzenlemeyle elektronik ortamda abonelik tesis edilmesinin,  abone onayıyla tesis edilen işlemlerde ispat yükümlülüğünün işletmecide olduğunu  belirterek, bir takvim yılındaki ilk açma-kapama işlemi için aboneden ücret  alınmayacağını söyledi.

Taahhütnameler kapsamında tüketicilerin korunacağını vurgulayan  Arslan, tüketicilerin bilgi ve onayları alınmadan abonelik yapılmaması dahil pek  çok alanda tüketicinin korunduğunu dile getirdi.

Arslan, bakanlık olarak çok önem verdikleri engelli vatandaşların,  gerek tüketici yönetmeliği gerekse diğer ikincil mevzuatlarla bu sektörde de  korunduğunun altını çizdi.

Elektronik haberleşme sektöründe uluslararası düzenlemelerle  tüketicilere verilen haklardan daha fazlasının Türkiye'deki vatandaşlara  tanındığına işaret eden Arslan, yeni yönetmeliğin tüketicilere yarar  sağlayacağına inandığını kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.