Elif Topaloğlu, Mithat Körler ile röportajı yaptı!

Elif Topaloğlu, Mithat Körler ile röportajı yaptı!

Medya Ege köşe yazarı Elif Topaloğlu, ünlü sanatçı Mithat Körler ile röportaj yaptı.

İşte o röportaj;

 Unutulmaz, umut dolu, duygusal aşk şarkılarıyla zihnimize kazınan ve sanat camiasında geçen 37 yıl bpyuncabeyefendiliği ne naifliğini hiç kaybetmeyen Mithat Körler ile röportaj yaptık, benim için çok heyecan verici ve mutlu olduğum bir deneyim oldu. Keyifli okumalar dilerim sevgili Medya Ege okurları… 

img_0756.jpg

Öncelikle beni kırmadığınız için teşekkür ederim, ailenizdeki tek müzisyen sizsiniz, müzik yolculuğunuz nasıl başladı, bu yeteneğinizi nasıl keşfettiniz? 

Rica ederim ne demek. Ailem de benden başka müzikle uğraşan kimse yok. Müzik yolculuğum lise birinci sınıfında arkadaşlarımla birlikte kurduğum amatör bir orkestra ile başladı. Milliyet gazetesi Liselerarası müzik yarışmasına katılarak dereceye girdik Buda benim için müzikte önemli bir dönüm noktam oldu. Müziğe olan ilgim Yeteneğimi de ortaya çıkarttı.

Bütün şarkılarınızı bilen bir hayranınız olarak söylüyorum, en duygusal şarkınızda bile hep bir umut var asla karamsarlık yok, bu Mithat Körler’in yaşam felsefesi mi?

Ben insanları çok seviyorum insanların mutlu olması, onları mutlu görmek benim de mutlu olmamı sağlıyor. Bütün şarkılarımda insanları hayata bağlayan güzellikleri işlemek benim hayat felsefem. Bundan sonraki şarkılarımda da insanları mutlu eden, güzellikleri anlatan şarkılar yapmaya devam edeceğim.

Şarkılarınızın altındaki yorumlarda görüyorum, birçok çift sizin şarkılarınızla âşık olup, evlenmiş. Hepimiz şarkılarınızda kendimizden bir şeyler buluyoruz. Bu içtenliği korumanın sırrı nedir?

Sanatçının görevi topluma moral vermek, toplumu birleştirmek ve topluma örnek olmaktır. Seven çiftlerin mutluluğuna ortak olmak beni son derece mutlu ediyor, ben de bir beste bir söz yazarken insan odaklı olmasına dikkat ediyorum, bu yüzden şarkılarımı dinleyen herkes beni ailesinin içinden bir sanatçı olarak görüyor. İçtenliği korumanın sırrı ise insan sevgisidir.

Genç müzisyenlere desteğiniz de aşikâr. Burcu Furtun ile yaptığınız “Güneşimi Kaybettim” düeti milyonlarca kez dinlendi. Yeni nesil müzisyenler için ne düşünüyorsunuz?

Genç müzisyen kardeşlerimin içerisinde çok yetenekli ve gelecekte isminden söz ettirecek çok Önemli sesler olduğunu görüyorum. Gençlere tek tavsiyem yılmadan İnandıkları yoldan dönmesinler bıkkınlık ve yılgınlığa hiç kapılmasınlar çünkü müzik gerçek anlamda dikenli bir yol.

img_0932.jpg

Her insan memleketini sever ama sizin sevginiz bir başka. Eskişehir sevdanız orada doğup büyümekten mi geliyor yoksa Eskişehirli olmasanız yine sever miydiniz?

Eskişehir sevilmeyecek bir kent değil ,insanıyla doğasıyla benim doğup büyüdüğüm güzel Kentim .bu kentte doğup büyümeyen  bir çok insan kenti gelip geziyor bu şehri gördükten sonra aşık oluyor ve gelip bu kentte yerleşiyorlar onun için Eskişehir’in büyüsü başkadır.

Dünden Bugüne Eskişehir Türküleri albümünde Yol Üstünde Dikilitaş türküsünü seslendirdiniz, farklı tarzlarda da ne kadar başarılı olduğunuzu görüyoruz, bir Türk Halk müziği albümü yapmayı düşünür müsünüz?

Ara ara Türk halk müziği tarzında türküleri sahnede ve TV’lerde seslendirdim. Şimdilik böyle bir proje yapmayı kesinlikle düşünmüyorum. Tarzımın dışında Türk sanat müziğinin en güzel şarkılarından oluşan on şarkılık bir albüm projemi Pandemi nedeniyle Biraz bekletiyorum piyasa açılır açılmaz projemi hayata geçireceğim.

İyi Gidiyor albümünüzdeki tüm şarkılar zihnimde hala. Eskiden albüm yapma yükü çok ağırdı ama şarkılar artık tekli olarak dijital platformlarda yayınlanıyor, bu sektörde neleri değiştirdi?

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de müzik sektörünün içinde bulunduğu şartlar nedeniyle albüm yapımı neredeyse zor gibi görünüyor o nedenle sanatçılar tek şarkı ile dijital platform ve YouTube üzerinden sevenlerine ulaşabiliyorlar.

Farklı sanatçıların şarkılarını da seslendirdiniz, Ben Varım, Fikrimin İnce Gülü, Böyle Bir Karasevda… Mithat Körler’inen sevdiği şarkılar mı seçtikleriniz? 

Sesime yakışan her şarkıyı seslendirmekten büyük mutluluk duyan bir sanatçıyım, konserlerinde sevmediğim hiçbir şarkıyı seslendirmiyorum repertuarındaki bütün şarkıları severek seslendiriyorum, Yukarıdaki sıraladığınız şarkıların hepsini severek sahnede de seslendiriyorum.

Siz sanat camiasında çok sevilen bir insansınız, çok değerli sanatçı dostlarınız da var, günümüzde hele ki sanat camiasında dostluklar bu kadar zor iken bunu nasıl başarıyorsunuz?

Sanat camiasındaki sanatçı arkadaşlarımla ilişkilerim çok iyi ben insan odaklı biriyim, insana olan sevgimden dolayı kimseyi kırmamaya özen gösteriyorum o yüzden dostluklarımız uzun süreli oluyor.

Maddi ve manevi yönden değerlendirecek olursanız, Türkiye’de müzik sektöründe yer almayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Müzik sektörü gerçek anlamda zor günler geçiriyor bu piyasada ayakta kalabilmek bu piyasada yer tutabilmek gerçekten çok zor özellikle yeni genç sanatçı arkadaşlarımız bu konuda çok zorlanıyorlar. Bu piyasada ayakta kalabilmek için geniş kitlelerin beğeneceği güzel şarkılar yapmak zorundayız.

img_6823-(1).jpg

Pandemi dönemi sahnelerden epey uzak kaldınız bu süreci nasıl değerlendirdiniz?

Pandemi süreci en fazla bizim sektörü etkiledi bu süreçte yapmak isteyip de yapamadığım Türk sanat müziği şarkılarından birkaç tane örnek yaptım onun dışında çok fazla şarkı üretemedim.

Son olarak sevenlerinize bu zorlu süreç için tavsiyeleriniz var mı?

Çok zor günlerden geçiyoruz bu süreçte hastalığı yenebilmemiz için biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor kısıtlamalara uymak temizlik maske mesafe kuralına uymak hastalığı yenme de en etkili rol oynadığını düşünüyorum inşallah en kısa zamanda hastalık biter insanlık nefes alır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.