Elit sporcular hayat okulunda sınav verdi

Elit sporcular hayat okulunda sınav verdi

Karate Antrenörü Bilal Gültekin, bir televizyon kanalında izlediği Bear Grylls’in çocuklara yönelik düzenlediği, ‘Hayatta Kalma Okulu’ belgeselinin benzerini 5 günlük kampta sporcularına uyarladı.

Minik, yıldız, ümit ve genç karatecilerden oluşan 30 elit sporcu, hayat okulu sınavını başarıyla tamamladı.

 

Alaşehir Belediye Karate Takımı, ünlü televizyon program sunucusu Bear Grylls’a özendi. Bu yıl Dikili’de 8’incisini düzenledikleri Elit Sporcu Kampı’nda “İnsan Doğaya Karşı”, “İnanılmaz Kurtuluş” ve “Hayatta Kalma Okulu” gibi belgesel çekimlerine imza atan Bear Grylls gibi program yaptılar. 21 yaş altı minik, yıldız, ümit, genç 30 sporcunun katıldığı 5 günlük kampta karatecilerin internetten, bilgisayardan ve kısmen de cep telefonlarından uzak durması sağlandı. Bear Grylls’in şehirde doğup büyüyen ve belli korkuları olan çocuklarla ‘Hayatta Kalma Okulu’ndan etkilendiğini söyleyen Karate Antrenörü Bilal Gültekin, 5 günlük kampın çok verimli geçtiğini ve gelecek vadeden sporcularının, yaptıkları etkinliklerle, hayata dair çok şey öğrendiklerini vurguladı. Gültekin, sabah erkenden kalkan genç sporcuların, yatıncaya kadar arkadaşlarıyla birlikte zaman geçirdiğini, doğa ile iç içe dolaşarak, hayatın gerçeklerini yaşayarak gördüklerini vurguladı.

Dikili Bademli çadır kamp alanında kalan sporcular sabah 6.00’da kalktı. Koşu ve antrenman yaptıktan sonra kahvaltıdan önce kamp alanında ve sahilde çevre temizliği yapan genç sporcular, denize girmenin yanında gece 23.00’da yatıncaya kadar dolu dolu bir program yaptı. Kampa görevli antrenörler Bilal Gültekin, Emine Gültekin, Deniz Ürkmez ve İstanbul bölgesinden misafir antrenör, Milli Takım eski Teknik Direktörü Ercan İnce de katıldı. Bir televizyon kanalındaki belgeselde Bear Grylls’in, çocuklarla ‘Hayatta Kalma Okulu’nu izlediğini ve çok de etkilendiğini söyleyen Antrenör Bilal Gültekin, kendilerinin de bu mantıkta bir kamp organize ettiklerini ifade etti. Sporcuların takım ruhunu geliştirmeyi hedefleyen, başarı duygusunu artıran bu etkinliklerin ders dışında da sosyal bir organizasyonun içinde yer almalarını sağladığını anlatan Antrenör Gültekin, “Ortak hedefler oluşturmayı birlikte çözüm üretmeyi, strateji geliştirme yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçlayan çalışmalar birliktelik algısını güçlendirmektedir. Sporcuların kendilerine olan öz güveni kazanmak ve başlarında aileleri olmadan kurallara uyarak ayakta kalmasını öğrenmektir” diye konuştu.

Bu zamana kadar 275 sporcunun düzenledikleri kamplara katıldığının altını çizen Gültekin, kısa süre de olsa çocukların, gençlerin ailelerinden uzak kalmaları, bilgisayar ve internet gibi son yılların bilişim hastalığından uzak durmalarının artılarını hep gördüklerini kaydetti. Gültekin, Türk sporu adına gelecek vadeden sporcuların spor yapmayan arkadaşlarına oranla daha bilinçli olduklarını aktardı.

Öte yandan Gültekin; her zaman kendilerine destek olan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’a ve Alaşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Derman Özdemir’e teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.