Elmas ekrana sahip ilk akıllı telefon geliyor

Elmas ekrana sahip ilk akıllı telefon geliyor

Elmasla güçlendirilmiş ve Gorilla Glass'tan daha dayanıklı ekrana sahip akıllı telefonlar önümüzdeki sene piyasaya sunulacak. Geliştirilme aşamasında olan Mirage Diamond Glass adlı teknolojinin bu kadar sağlam olmasını nedeni nanokristal yapısı.

Akhan Semiconductor adlı firma laboratuvar ortamında geliştirdiği Mirage Diamond Glass adlı teknolojinin Gorilla Glass’tan çok daha dayanıklı olduğunu iddia ediyor. 2019’da akıllı telefonlarda göreceğimiz teknoloji, Gorilla Glass gibi diğer malzemelerle birlikte uygulanabiliyor. 

Mirage Diamond Glass, kristalleri rastgele bir şekilde düzenleyen nanokristal bir desen kullanıyor. Bu düzenleme, derin çatlaklar sonucunda alttaki materyallerin hasar görmesini engelliyor. Mirage Diamond Glass'ın cihazlara uygulanabilirlik, üretim ve maliyet gibi konuların halen araştırılıyor.

Elmas cam bazı sorunlarla geliyor. Bunların başında oldukça pahalı olması ve camın yarattığ yansıma var. Parlama ve yüksek yansıma yüzünden telefon ekranlarını okumak daha zor hale geliyor. Parlamayla mücadele etmeniz için parlaklığı artırmanızı gerekiyor. Parlaklık yüksek olunca da telefonun pili daha çabuk bitebiliyor.

Akhan'ın Genel Müdürü Adam Khan, 2017 yılının sonuna kadar ilk cihazları göreceğimizi söylemişti ama olmadı. Gecikme yaşansa da firmanın genel planları o zamandan bu yana değişmedi. 

Şirket şu an birer adet telefon, tablet ve giyilebilir cihaz üreticisi, bir adet satış sonrası ekran koruyucusu üreticisiyle testlerine devam ediyor. Elmas cam ekran, herhangi bir aygıtla gelebilirken, Han, her şey iyi giderse, fitness bandlarına ve ötesine de geçebileceklerini belirtti. Birlikte çalışılan şirketlerin adları ise henüz açıklanmadı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.