Elon Musk borsayı karıştırdı!

Elon Musk borsayı karıştırdı!

Tesla hisseleri borsadan çekilecek mi?

Elektrikli otomobil ve enerji depolama çözümleri ile dikkat çeken Tesla için Elon Musk tarafından alınan New York borsasında çekilme yönündeki hamle deprem etkisi yarattı. MuskTesla hisseleri için hisse başına 420 dolar ödeyerek borsadan çekilmeyi değerlendirdiği yönündeki Twitter paylaşımı ile dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

Tesla internet sitesinden yayınlanan ve aynı zamanda şirket çalışanlarına gönderilen e-posta ile şirketin borsadan çekilmesi olasılığından bahsedildi. Tesla hisselerinin borsadan çekilmesi ile şirketin daha iyi yönetilmesi için gerekli ortamın sağlanacağına da vurgu yapılıyor. Musk, konuyla ilgili olarak henüz nihai karar almadıklarının da altını çiziyor.

Elon Musk, Tesla hisse fiyatlarının borsada ciddi dalgalanmalar gördüğünü ve bunun da aynı zamanda hissedar konumunda olan Tesla çalışanlarını etkilediğini paylaşıyor. Halka açık durumdaki Tesla’nın çeyrek bilançosu açıklamalarının alınan kararlar üzerinde de baskı oluşturduğu ifade ediliyor. Açıklamada, bu kararların şirkete uzun vadede olumsuz yansıyacağı hakkındaki görüşlere de yer veriliyor.

Eğer Tesla hisseleri borsadan çekilirse, hissedarların yatırımcı olarak şirkette kalmasının istendiği belirtiliyor. Hisselerini elden çıkartmak isteyenlere ise hisse başına 420 dolar ödenmesi planlanıyor. Tabii ki bu kararın alınması için bir oylama gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Bu açıklama sonrasında Tesla hisse işlemleri NASDAQ Teknoloji Endeksitarafından durduruldu ve 1,5 saat boyunca hisseler işlem göremedi. Hisselerin değerinin günü yüzde 11 artışla 379,57 dolar seviyesinde kapattığını da not olarak düşelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.