Elon Musk çocukları kurtarma planını açıkladı!

Elon Musk çocukları kurtarma planını açıkladı!

SpaceX ve Boring Company mühendislerinin mağarada mahsur kalan çocuklara yardım etmek için Tayland’a gitmelerinin sadece bir sonrasında, Elon Musk yeni gelişmeleri olayı takip edenlerle paylaştı. 

SpaceX ve Boring Company mühendislerinin mağarada mahsur kalan çocuklara yardım etmek için Tayland’a gitmelerinin sadece bir sonrasında, Elon Musk yeni gelişmeleri olayı takip edenlerle paylaştı. Tham Luang mağara kompleksinde mahsur kalan futbol takımını kurtarmak için, “minik, çocuk boyutlarında bir denizaltı” üzerinde çalışılıyor.

Elon Musk hafta başında çocukları kurtarmak için birçok yöntemin masaya yatırıldığından bahsetmişti. Bu yöntemler arasında, mağaraya doğru bir çukur kazmak ve ardından şişirilebilir bir tüp inşa etme seçeneği öne çıkıyordu. İşte bu şişirilebilir tüp planı üzerinden gidiliyor. Çocukları çıkaracak tüpün inşasında,Falcon 9’un sıvı oksijen transfer borusu kullanılacak.  Elon Musk ve Tayland’a giden mühendisler bu seçeneğe odaklanmış durumdalar.

Peki, bu tüp ile çocuklar nasıl çıkartılacak? Attığı tweet’ler ile gidişatı merak edenleri bilgilendiren Musk, SpaceX takımının üzerinde çalıştığı araç hakkında detayları da paylaştı.

“Tayland’tan önemli haberler var. Ana amacımız, Falcon 9 roketinin sıvı oksijen transfer borusunu kullanan minik, çocuk boyutlarında bir denizaltı kullanmak. Bu araç iki dalgıç tarafından taşınabilecek kadar hafif ve dar boşluklardan geçebilecek kadar küçük olacak.”

Mahsur kalan çocukların zamanı hızla tükenirken, olayla ilgili yeni gelişmeleroldukça sizlere aktaracağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.