Elon Musk hisse aldı, eleman çıkarttı!

Elon Musk hisse aldı, eleman çıkarttı!

Hisse kaptı, çalışanları gönderdi!

Tesla Motors yöneticisi Elon Musk, kendi şirketinden 25 milyon dolar değerinde hisse senedi alımı gerçekleştirdi. Öte yandan, girişimcinin bu hamleyi şirketinin yüzde 9 oranındaki iş gücünde kesintiye gittikten sonra gerçekleştirmesi tartışılıyor. Peki, çalışanları çıkarttıktan sonra Elon Musk hisse alımı ile neyi amaçlıyor?

Elon Musk hisse kaptı, çalışanları gönderdi!

Hisse alımı öncesinde şirketin yüzde 19.8’ine sahip olan Elon Musk, bu hafta satın aldığı 72 bin 500 hisse ile birlikte toplamda yaklaşık 34 milyon Tesla hissesinin sahibi durumuna geldi. Musk tarafından bu hamle öncesinde çalışanlara gönderilen e-posta ise dikkat çekti. Bunun sebebi ise e-posta içerisinde popüler girişimcinin, şirketin toplam iş gücünün yüzde 9’u ile ilişiği kesme planları yaptığını yazmasıydı. Bu da yaklaşık  3 bin kişi anlamına geliyor. Başvurulara bakıldığında hisse senedi alımlarının 12 ve 13 Haziran tarihlerinde yapıldığı görülüyor.

Bu hamlenin işçi ve eleştirmenlere şirketin geleceği konusunda hala iyimser olmaları için güven vermek amacı güden stratejik bir hamle olduğu düşünülüyor. Ayrıca Musk’ın bu hareketi, yeni nesil Tesla Model 3 elektrikli otomobilin kritik üretim hedeflerini gerçekleştirmek için şirketin varını yoğunu ortaya koyduğuna dair önemli bir işaret olarak da görülüyor.

Musk tarafından daha önce de böyle bir kumar oynandığını hatırlatmak gerek. Girişimci daha yenilerde, Mayıs ayında 10 milyon dolar değerinde Tesla hissesiharcamıştı. Böylece artan kaygılara karşı şirketin hedefleri karşılama yeteneğini kanıtlanmak istenmişti.

Musk, Tesla şirketinde birtakım sıradan olmayan ödeme paketine sahip olmasıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. Bundan kasıt, kendisinin şirket önemli kilometre taşları gerçekleştirdiğinde ek hisse senedi opsiyonları edinmesi. Tesla yönetim kurulu bu paketin değerini 10 yıl boyunca yaklaşık 2.6 milyar dolar olarak belirliyor.

Musk, kardeşi ve yakınındakilerin şirketten uzaklaştırılmasının bile önerildiği bir dönemde bu hamleler, girişimcinin kıvrak zekasını adeta bir kez daha ortaya koyuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.