Elon Musk, o iddialara cevap verdi...

Elon Musk, o iddialara cevap verdi...

Eski bir SpaceX çalışanı, Elon Musk'ın Bitcoin'in mucidi olduğunu iddia etmişti. Musk, bu iddialara Twitter hesabı üzerinden yanıtladı.

Elon Musk hakkında duyacağınız çok şey. Bir milyarder, vizyon sahibi, Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin kurucusu, ve genel olarak bugün iş dünyasında sahip olduğumuz en ilham verici ve ilginç insanlardan biri. Bunlara bir yenisi daha eklenmiş ve Eski bir SpaceX çalışanı, Musk'ın Bitcoin'in kurucusu olduğunu iddia etmişti.

Normalde Bitcoin’i bulunan kişini kim veya kimler olduğu belli değil. Bitcoin'le ilgili gizemli bir kişilik var o da Satoshi Nakamoto. Ancak yine de somut bir varlığı yok. Yale Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyan ve önceden SpaceX’te staj yapan Sahil Gupta, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi’nin Elon Musk olabileceği iddia edilmişti. Hatta Musk'ın Bitcoin’i gelecekte Mars’ta yaşayacak insanların para birimi haline getirmek istediğinden söz edildi
Musk, bu konuda Twitter üzerinden yöneltilen sorulara dayanamayan Musk, konu hakkında şu cevabı verdi: "Bu doğru değil. Bir arkadaşım bana birkaç yıl önce biraz BTC gönderdi, ancak nerede olduğunu bilmiyorum." Musk, böylece iddiaları yalanlamış oldu.

Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliği hala gizemini koruyor. 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.