Elon Musk tünel hafriyatından lego üretecek...

Elon Musk tünel hafriyatından lego üretecek...

Elon Musk, sahibi olduğu Boring Company şirketinin, tünel kazma projelerinde yerin altından çıkardığı kayalardan "birbirine kenetlenebilen", lego benzeri yapı taşları üreteceğini açıkladı.

Boring Company, tünel inşaatlarından çıkarılan kayalarla "gerçek boyutlarda" bina ve heykeller  yapılabilecek logo benzeri yapı taşlarını piyasaya sürecek. Musk, Twitter mesajında, ABD'nin California ve Maryland eyaletlerinde  tüneller inşa eden Boring Company'nin bu projelerde yer altından çıkardığı  kayalardan şekillendireceği, "gerçek boyutlarda binalar ve heykeller inşa  edilebilecek" lego benzeri yapı taşlarını piyasaya süreceğini belirtti.

Musk'ın mesajında  "Boring Company'nin yeni lisanslı ürünleri yakında  geliyor. Tünel kazılarından çıkan kayalardan yapılan, birbirine kenetlenen  tuğlalar... Bunları gerçek boyutlarda binalar ve heykeller inşa etmek için  kullanılabileceksiniz. California sismik kaya standardına uygun, yani çok sağlam  ancak bir uçak kanadı lonjeronu gibi ortası boşluklu, dolayısıyla ağır değil."  ifadeleri yer aldı.

Musk, piyasaya sürecekleri ilk yapı setinin "eski Mısır" temalı  olacağını, setin parçalarıyla piramitlerin, Sfenks'in ve Horus Tapınağı'nın  yeniden inşa edilebileceğini belirtti.

Boring Company, halihazırda yalnızca Los Angeles ve Baltimore  şehirlerinde iki kısa tünel projesi yürütüyor. Tesla şirketiyle elektrikli araçlar, SpaceX şirketiyle roket ve uzay  mekiği ve SolarX şirketiyle güneş enerjisi çözümleri üreten Musk, daha önce tünel  şirketi Boring Company'nin lisanslı ürünü olarak bir alev silahını piyasaya  sürmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.