Elon Musk'ın Bitcoin'in mucidi olmadığı...

Elon Musk'ın Bitcoin'in mucidi olmadığı...

Yazı tanımlama üzerine geliştirilmiş yapay zeka Emma, Elon Musk’ın Bitcoin’in mucidi olmadığını ortaya çıkardı. Emma, Musk'ın Satoshi Nakamoto olmadığını nasıl doğruladı?

Daha önce eski bir SpaceX çalışanı, Elon Musk'ın Bitcoin'in mucidi olduğunu iddia etmiş, Musk da bu iddialara Twitter hesabı üzerinden cevap vermişti. Musk, bu konuda Twitter üzerinden yöneltilen sorulara dayanamayan konu hakkında şu cevabı vermişti: "Bu doğru değil. Bir arkadaşım bana birkaç yıl önce biraz BTC gönderdi, ancak nerede olduğunu bilmiyorum." Şimdiyse yazı tanımlama üzerine geliştirilmiş yapay zeka Emma, Elon Musk’ın Bitcoin’in mucidi olmadığını ortaya çıkardı.

Unicheck adlı geliştiricilerin ürünü olan Emma, yazıları birbiriyle karşılaştırıp, intihal durumları ve yazar tanımlamaları üzerine geliştirilen bir yapay zeka. Elon Musk'ın, Satoshi Nakamoto olup olmadığına ilişkin iddiaları da, Emma ile test edildi.

Elon Musk'a ait "Making Humans A Multi-Planetary Species" yani "İnsanları Multi-Gezegensel Varlıklar Haline Getirmek" ile Satoshi Nakamoto'ya ait "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" adlı makaleler Emma üzerinde karşılaştırıldı. Şirket, yapay zekanın bulduğu sonuç ile Elon Musk'ın Satoshi Nakamoto olmadığını doğruladı.

Şirket, Nakamoto'nun e-postalarını ve forum yazılarını karşılaştırdı. Her durumda, sonuçlar Musk ve Nakamoto'nun farklı insanlar olduğunu gösterdi.
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.