Elon Musk'ın yeni hedefi belli oldu

Elon Musk'ın yeni hedefi belli oldu

Facebook’un patronu ile yapay zeka üzerine bir tartışmaya tutuşan Elon Musk’ın hedefinde bu sefer popüler Battle Royale oyunu Fortnite var.

Daha önce Twitter’dan Facebook’un patronu ile yapay zeka üzerine bir tartışmaya tutuşan Elon Musk’ın hedefinde bu sefer popüler Battle Royale oyunu Fortnite var.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, bir kez daha Twitter’dan yaptığı paylaşımlar ile gündemde. Teknoloji dünyasının son dönemde en çok konuştuğu isimlerden birisi olan Musk geçtiğimiz dönemde Facebook’un patronu Mark Zuckerberg ile yapay zeka üzerine Twitter üzerinden giriştiği tartışma ile oldukça konuşulmuştu. 

Ünlü girişimcinin hedefinde bu sefer popüler oyun Fortnite var. Musk “Fortnite’ı satın alıp oyunu sileceğini” açıklayarak bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Musk’ın bu şakasına oyunun yapımcı firmasından cevap gecikmedi. Epic Games, Musk'a Twitter üzerinden Mars hayalini hatırlatarak alaycı bir dil ile projesine yoğunlaşması önerildi. Bu cevabın ardından Musk herhangi bir yanıt vermeden sessizliğe büründü. Peki Musk'ı bu kadar önemli kılan şey nedir?

Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor. SpaceX ISS'ye bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.