Elon Musk'tan ürkütücü sözler!

Elon Musk'tan ürkütücü sözler!

SpaceX ve elektrikli otomobil üretici Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, robotlar hakkındaki kehanetlerine bir yenisini daha ekledi.

Elon Musk'ın robotlar hakkındaki kehanetleri kabus meselesi. Musk, yapay zekanın büyük bir tehdit oluşturduğu konusunda geçtiğimiz günlerde yine uyarıda bulunmuştu. Yapay zekanın insanlığı yok edeceğini yenileyen Musk, insanlığın yapay zekayı güveli bir şekilde tutmasının yüzde 5 ila 10 gibi bir orana sahip olduğunu eklemişti.

Musk'şimdiyse Boston Dynamics'in insansı robotu Atlas'ın artık ters takla videosunu ardından şunları söyledi: "Bu hiçbir şey. Birkaç yıl içinde bu robot o kadar hızlı ilerleyecek ki onun bu günlerini el feneri ile arayacağız. Tatlı rüyalar…"


Atlas, "dünyanın en dinamik insansı" olarak pazarlanmakta. Ancak bu etkileyici gelişme yakında yapay zeka ile gölgede bırakılabilir. Musk, ürpertici yorumunu, bu teknolojiyi kontrolsüz bırakma geleceği ile ilgili bir uyarı ile devam ettirdi. 

SpaceX ve Tesla CEO'su Musk, "Yiyecek, uyuşturucu, uçak ve Otomobil gibi yapay zeka (AI) destekli robtoları düzenlemeliyiz. Kamu riskleri kamu gözetimini gerektirir. FAA'dan kurtulmak, uçmayı daha güvenli yapmaz. İyi niyet için orada." dedi.

Musk temelde yapay zeka ve robotlar hakkındaki her korku film teorisini destekliyor. Ve teknoloji ustası bu tür gelişmeler konusunda ilk kez uyarıda bulunmadı. Musk Eylül ayında yapay zekanın muhtemelen bir dünya savaşını ateşleyen kıvılcım olacağını söylemişti. 

Musk, Eylül ayında Twitter'da "Çin, Rusya, gibi tüm ülkeler güçlü bir bilgisayar bilimi içeriyor. Ulusal düzeyde AI üstünlüğü için rekabet, muhtemelen 3. Dünya Savaşı nedenidir." demişti.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.