EMA GRUP, 25 YILINDA YATIRIM ATAĞINDA

EMA GRUP, 25 YILINDA YATIRIM ATAĞINDA

Endüstriyel tesislerin inşası ile özel proses projelerinde mühendislik ve taahhüt hizmetleri veren EMA Grubu 25’inci yılını kutluyor.

Endüstriyel mekanik taahhüt sektöründe kalite süreçlerine ilişkin farkındalığın hızla arttığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever; sanayi kuruluşlarının iş süreçlerindeki tüm maliyetleri kontrol altına alabilmeleri için yüksek teknolojik standartlara uygun tesisler inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

huseyin-vatansever-001.jpg
EMA Grubu bünyesinde yer alan EMA Endüstri A.Ş ile yenilenebilir enerji sektörüne yönelik ekipman üretimine hazırlandıklarını söyleyen Vatansever, “Pancar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki parselimizde 5 bin metrekare kapalı alanda yapmayı planladığımız yatırımla, ülkemizin ihtiyacı olan katma değeri yüksek ürün ve ekipmanların üretimini yapmayı hedefliyoruz” dedi. 


Bu amaçla yerli ve yabancı pek çok şirketle görüşme halinde olduklarını kaydeden Vatansever, “Ülkemize yenilenebilir enerji yatırımlarının çekilmesi hayati önemde. Rüzgâr, güneş, jeotermal ve biyokütle gibi enerji kaynaklarımız yerli ama bu enerjileri üreten ekipmanları ithâl ediyoruz. EMA Grubu olarak yenilenebilir enerji sektörünü katma değeri yüksek bir yatırım alanı olarak görüyoruz. İş modelimiz dünyanın kendi alanında uzman bir şirketi ile ortak girişim temelinde olacak. Bu amaçla pek çok şirketle görüşmelerimizi sürdürüyoruz, özellikle Danimarkalı ve Alman şirketler ile temaslarımız var. Yerlileştirme temelinde katma değeri yüksek ürünler üretilmesini planladığımız bu yatırımın temelini bu yıl içinde atmayı ve gelecek yıl devreye almayı hedefliyoruz” dedi.

 “ENDÜSTRİYEL TERZİYİZ”

Enerjiyi verimli kullanmanın bir “kültür değişimi” olduğuna dikkat çeken Vatansever, bunun için stratejik planlama, mühendislik, eğitim ve teknolojiyi doğru kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Vatansever, şu değerlendirmeyi yaptı: 
“EMA olarak biz tam bu noktada devreye giriyoruz. ‘Endüstriyel terzi’ olarak katma değeri ve teknolojisi yüksek yatırımlara imza atıyoruz. Yatırımcılarımızdaki kalite bilinci, bu alanda uzmanlaşan bizleri de aynı bilince sahip çıkmaya zorluyor. Çünkü doğru projelendirilmemiş tesisler, devreye alındıktan sonra yatırımcılarına büyük zarar verebiliyor. Endüstriyel taahhütte, kalite süreçlerini ödünsüz şekilde benimsemiş şirketlerin, Türkiye’yi Sanayi 4.0’a taşıyabileceğini biliyoruz. Yeni yatırımlar, tevsi yatırımları ve bakım faaliyetlerinde; proje hazırlığından devreye alma aşamasına kadar tüm süreçleri yönetme kabiliyetine sahibiz. EMA’nın İzmir’den yola çıkan bir marka olarak ülkemizin her noktasında iş yapabilecek yetkinliğe sahip olması, 25’inci yılımızda cesaretimizi artırıyor.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.