Emek örgütlerinden Olgun Atila'ya tam destek!

Emek örgütlerinden Olgun Atila'ya tam destek!

İlçe ziyaretleri ile sivil toplumun nabzını tutan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Atila, DİSK Genel İş, Tüm Bel Sen ve Belediye İş sendikaları emekçileri ile bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, emekçilerle bir araya geldi. Emekçilerin taleplerini dinleyen Atila, çalışmalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“İSMİ GİBİ OLGUNLAŞARAK BUGÜNLERE GELDİ”

DİSK Genel İş İzmir Şubeyi ziyaret eden Atila, burada kalabalık bir grup tarafından karşılandı. DİSK Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı, yaptığı konuşmada Olgun Atila’nın Bornova Belediye Başkanlığı döneminden övgüyle söz ederek “Atila’nın söyledikleri kendiyle çok uyumlu. Olgun Atila, ismi gibi olgunlaşarak bugünlere geldi. Büyükşehir yolunda sizi yalnız bırakmayız” dedi.

disk-2-1.jpg

Atila ise burada yaptığı konuşmada, eşitliğe dikkat çekerek, “Kişisel olarak beni eleştiren, hakkımda yazı yazan hiçbir insana kızmam. Ya ben kendimi iyi ifade edememişimdir ya da beni az tanıyordur. Duvarları kaldırıp samimi olmalıyız. Siyasette yeni bir nefese, heyecana ihtiyaç var. Hepimiz eşitiz ve bu yüzden makam masamı kaldırdım. Biz orkestra şefi görevini görüyoruz ve bu bizim farkımız. Herkesin bir tarzı vardır. Bornova’yı yaşanabilir kentlerde 55. sıradan 5. Sıraya getirdik. Mesele budur. Eleştirilebilir olmak lazım” dedi. Atila sözlerini “İşçi ayağa kalksın” cümlesi ile sonlandırdı.

“İŞÇİLERİN HAKLARI İYİLEŞEREK İLERLEMELİ”

Tüm Bel Sen İzmir 1 ve 2 No’lu şubeleri ile de bir araya gelen Aday Adayı Atila’yı Şube Başkanı Cevdet Keleş, Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeleri karşıladı.

Atila’ya çıktığı yolda başarılar dileyen Şube Başkanı Keleş, “Çıktığınız bu yolda başarılı olacağınıza inanıyoruz. Emek ve demokrasi mücadelesinde yerel yönetim çok önemli. Sizin katılımcı şeffaf yönetiminize inanıyoruz” dedi.

Atila, ise emekçilerin “TİS hukukuna bakış açınız nedir?” sorusunu da şu sözlerle yanıtladı: “Görevimiz sürecinde arkadaşlarımıza hakkı olanı vermeyi çok önemsedik. Bu bir bayrak yarışı ve devlette devamlılık esastır. Haklar iyileşerek ilerlemeli. İşçinin, memurun maaşını ödemeden proje yapmayı doğru bulmuyorum. Hep birlikte, ortak akılla, birbirimize güvenerek ancak başarılı olabiliriz. İzmir’den Türkiye’ye yeni bir siyaset getireceğiz. Bunu çok çalışarak yapacağız.”

Atila, öte yandan Türkiye’yi yasa boğan şehit haberlerine ilişkin de konuştu. Atila “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Umarım bunu birlik ve beraberlik içerisinde atlatırız. Kentimizi evimiz gibi görüp ‘İzmir Bizim Evimiz’ diyoruz. Bu ailenin daha mutlu ve huzurlu yaşamasına önem gösteriyoruz. Ortak akıl yönetim anlayışı gerekiyor. Sendikalar, işçileri sanayicimiz hep beraber hoşgörü ortamına yakışır bir siyaset olmalı. 30 ilçe birbiriyle güçlü bir şekilde bağlı olmalı. İşçi emekçinin desteğini almayan bir yapının başarılı olması mümkün değildir” dedi.

Belediye İş Sendikasını da ziyaret eden Olgun Atila’yı Şube Başkanı Yılmaz Akan, sendika temsilcileri ve üyeler karşıladı.

Coşku içinde geçen buluşmada Şube Başkanı Akan, Atila’ya desteğini “Emeğe, işçiye bakış açınızı biliyorum. Emekten yana olduğunuzu biliyorum. Çıktığınız bu yol hayırlı uğurlu olsun. Umarım adaylığınız da gerçekleşir. Biz sizin yanınızdayız. Hoş geldiniz” cümleleri ile dile getirdi.

Atila ise, emekçilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyete “Sizinle beraber olmaktan çok memnunum. İşçi emekçi arkadaşlarımla olmak gerçekten tarih edilemez bir zenginlik. Özgürlük emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman sizlerle olmak bizim için çok önemli. Birbirimize inanıp güvendiğimiz takdirde her şeyin çok güzel olacağını biliyorum” sözleriyle dikkat çekti.

Burada, ülkeyi yasa boğan şehitlerle ilgili de konuşan Atila şunları aktardı; “Zor günler yaşıyoruz. Ülkemizde bu sıkıntılı ortamın bir an önce geçmesi en büyük dileğimiz. Şehitlerimiz var. Onları burada anarak onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli ailelerine de sabır ve baş sağlığı diliyorum. İnşallah ülkemizin birlik ve beraberliği bozulmadığı daha güzel bir seçim kampanyası ve iyi bir hizmet yarışının olmasını diliyorum.”

Öte yandan, belediye çalışanlarının yönetimde çok önemli paylarının olduğunun altını çizen Atila “En büyük reklam mesai arkadaşlarımız. Dolayısıyla bu mücadelede mesai arkadaşlarımızla olmak bizler için çok önemli. Belediyemizin faaliyetlerini vatandaşımıza en iyi şekilde anlattığımız takdirde burada güçlü bir birliktelik söz konusu olacak. Biz İzmirliyiz ve birlikte güçlüyüz. Birlikten doğan gücümüzü Türkiye’nin her yerine güçlü bir şekilde duyurmamız gerektiğini düşünüyorum. Kentimizi sizlerle, meslek odaları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile birlikte yöneteceğiz. Daha çok arkadaşımızın yönetime, siyasete katıldığı bir dönem olmasını arzu ediyorum” dedi.

belediye-is-1.jpg

“BELEDİYEDE BAŞKANI GİBİ ÇALIŞMALISINIZ”

“Siyaset sadece salt bir politika değil yönetim şeklidir” diyen Atila, şöyle konuştu; “Bir insan bir dünyadır. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda Cumhuriyet ve Atatürk’ü yüreğimizde hissederek adım atıyoruz. Türkiye’nin dezavantajlı vilayetleri bizden umut bekliyor. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu bilinç ve tarihi sorumlulukla hareket etmemiz gerekir. İşçimizin teri soğumadan hakkını vermeliyiz. Hep birlikte değerli hemşerilerimize en iyi hizmet vermek için var gücümüzle çalışmalıyız. Göreve gelirsem; belediyedeki tüm arkadaşlarımızın belediye başkanı gibi çalışmasını, vatandaşımıza aynı samimiyetle yaklaşmasını istiyorum. Vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet vermenin onurunu yaşamalıyız. Her şey maaş değil, önemli olan insan onuruna yakışır yaşamaktır.”

Atila öte yandan CHP iktidarının olmadığı ilçeleri geri kazanmanın çok önemli olduğunun şu sözlerle altını çizdi; “Birbirimize olan güveni tam olarak ortaya koyarak sorumluluk bilincinde çalışmalıyız. Buradan oluşan enerji sayesinde birbirimize kefil olarak çalıştığımız bir dönem olsun istiyorum. İzmir’in otuz ilçesinin bizim için çok değerli olduğunu, kırsaldakilerin de metropoldekiler kadar hakları olduğunu anlatmalıyız. Onlarla birlikte her şeyi paylaşmalıyız. Ayrıca geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkmalıyız. Onların kötü alışkanlıklardan uzak durduğu, geleceğini umutla eğitimle kültürle yeşertmeliyiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum