Emekli 4 Ayrı Promosyon Alacak

Emekli 4 Ayrı Promosyon Alacak

Emekliye verilecek promosyonun kısmi olarak netleşmesiyle beraber emeklilerin 4 ayrı promosyon alacağı ortaya çıktı.

Emeklinin alacağı promosyon miktarının aldığı maaşa oranlı olacağının netleşmesiyle beraber her kademenin ayrı miktarda para alacak ve bu miktar en düşük 450 lira en yüksek 900 lira alacak.

11 milyon emekli, dul ve yetim için bankalar tarafından verilecek olan para üzerinde çalışılmaya devam ediliyor. Promosyonun ödenilmesi konusunda en büyük belirleyicinin alınan maaş olduğu ifade edilirken, maaşı yüksek olan bankalardan daha yüksek promosyon alacak.

Edinilen bilgiye göre; promosyon görüşmelerinde bankalar ödemenin maaşlara göre yapılmasını istedi. Maaşa göre 4 ayrı kademe oluşturuldu. Bu kademeler de '500 liranın altında maaş alanlar', '500-bin lira arası maaş alanlar', 'bin-2 bin lira arası maaş alanlar' ve '2 bin lira üstü maaş alanlar' şeklinde oluştu. Söz konusu kademelere göre ödemelerin belirlenmesi benimsendi. Yani emekliler için 4 ayrı promosyon tutarı tespit edilecek. Emekli, maaşının olduğu kademe için belirlenen promosyonu alacak.

Süre de etki edecek

Henüz promosyon tutarı kesinlik kazanmadı. Ancak yıllık tutarın 150 ile 300 lira olması, 3 yıllık promosyonun toplu ödenmesi bekleniyor. Bu gerçekleşirse; 500 liranın altında maaşı olanlar 3 yıllık dönem için 450 lira, 2 bin lira ve üstünde maaşı olanlar da 900 lira ödeme alabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.