Emekli Özel Harekatçılar gençlere vatan sevgisini anlattı

Emekli Özel Harekatçılar gençlere vatan sevgisini anlattı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Enderun Topluluğu, Tüm Emekli Polis Özel Harekâtçılar Derneği’ne mensup emekli polisleri ağırladı.

Tüm Emekli Polis Özel Harekâtçılar Derneği (TEMPÖHDER) Başkanı Uğur Yenen ile Başkan Yardımcısı Mehmet Atıcı “Özel Harekâtçı Gözüyle Vatan-Millet Sevgisi” başlığıyla verdikleri konferansta, gençlerle polislik mesleğiyle ilgili tecrübelerini paylaştı.

TEMPÖHDER Başkanı Uğur Yenen, vatan sevdası ile masa başı görevden özel harekâta geçtiğini, doğuda 15 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu ifade etti. 63 ilde yapılanması bulunan ve sadece gönüllülerden oluşan Özel Harekatı’n her koşulda göreve koştuğunu, sadece Türkiye’de değil, 10 ülkede aktif olarak mazlumun yanında yer aldığını vurgulayan Başkan Yenen, Osmanlı’nın yer aldığı tüm coğrafyalarda yer almaya devam edeceklerini söyledi.

 “Özel Harekât Başkanlığı hainlerin ilk hedeflerindendi.”

15 Temmuz’da hainlere karşı verilen mücadelelere de değinen Başkan Yenen,“15 Temmuz’da biliyorsunuz Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Başkanlığı bombalandı. Bunun da sebebi, hainlerin korkulu rüyası özel harekât olduğu içindir. Çünkü biz özel harekâtçılar olarak zoru seçtik. Onlar masa başı ve teknik işlerde hainlik yaptıkları için bizim içimize fazla giremediler. O yüzden en tehlikeli yerlerden biri olarak gördükleri için Özel Harekât Başkanlığı ilk hedeflerindendi. Orda 53 arkadaşımız şehit oldu. Şehit arkadaşlarının acısını yaşayan arkadaşlarımız, vatan savunması aşkıyla; Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda çatışmaya girdi. TRT’yi geri aldılar. Türkiye’nin her tarafında Özel Harekâtçılar yanlarında arkadaşları şehit olurken vatanın daha önemli olduğunu düşündüler. Bazılar manava, bakkala, petrole koşarken biz TEMPÖHDER olarak özel harekât şubesine koştuk. Biz de varız dedik. Vatan sevgisi nasıl bir şey? Böyle bir şey. Bizim emekli olmamız fark etmiyor. Her daim göreve hazırız.” dedi.

Başkan Yenen, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Başkanı Selami Türker’in selamını da gençlere ileterek konuşmasını tamamladı.

“Atasına, vatanına bağlı gençler lazım.”

TEMPÖHDER Başkan Yardımcısı Mehmet Atıcı da toplamda 29 yıl özel harekât biriminde çalıştığını anlatarak gençlerle meslek hayatıyla ilgili anekdotlar paylaştı. “Vatan bize atalarımızdan, Alparslan’dan, Fatih’ten, Yavuz’dan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten emanet…” diyerek gençlere seslenen Atıcı, “ Birkaç çapulcuya teslim etmedik, etmeyeceğiz. Biz özel harekâtçılar vatan sevgisiyle, canımızı, kanımızı bu topraklara bağışlamışız. Bayrağı siz gençlere teslim ettik. Vatanı sizlere emanet ediyoruz. Ama bize nasıl genç lazım? Montaja, tehdite, makama, paraya, pula boyun eğmeyecek gençler lazım. Atasına, vatanına bağlı gençler lazım. Sizler üniversitelerden mezun olacaksınız. Vatan sevdalısı, ülkesine, devletine, milletine aşk ile bağlı gençler olacağınızdan eminiz. “diye konuştu.

“iHA’larımız, SİHA’larımız var. Hainler mağaradan kafalarını çıkaramıyorlar.”

PKK’nın artık minimum düzeye indiğini söyleyen Atıcı, “Bundan birkaç yıl önce doğuda yaşanılanları hatırlayınız. Türk Askeri, Türk Polisi oraya giremez dediler. Hendekler kazdılar, her taraf el yapımı patlayıcıydı. Çok şükür her yere girdik. İçişleri Bakanlığımızdan duyuyorsunuz. Şu anda PKK minimum düzeye indi. Teknolojimiz var, İHA’larımız, SİHA’larımız var. Hainler artık kafalarını mağaradan çıkaramıyorlar. Dün de düşmanımız vardı, bugün de var, yarın da olacaktır. Ama biz hiçbir zaman küçük balık olmayacağız.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.