Emekli Sen'de Tartışmalı Kararla Görevden Alınma Krizi

Emekli Sen'de Tartışmalı Kararla Görevden Alınma Krizi

Görevden almaya Yılmaz’ın genel merkeze karşı etkin muhalefetinin neden olduğu iddia ediliyor.

26 Aralık 2015’ te yapılan İzmir Kent Konseyi’ne temsilci gönderilmesi bahane edilerek alınan kararda hiçbir açıklama yapılmazken Emekli Sen üyeleri hukuk bir yana etik kuralların da hiçe sayıldığını öne sürdü.

“Disiplin Kurulu ve genel merkez maksadını aşmıştır!”

medyaege09052016aicmedyaegeemeklisen

Alınan bu kararın hiçbir hukuki ve etik temeli bulunmadığını belirten Emekli- Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz kararın gözden geçirilmesi için genel merkez yöneticilerine süre tanıdıklarını söyledi. Bu yanlış kararda ısrar edilmesi durumunda hukuki sınırlar aşılarak alınan bu karar için İçişleri Bakanlığı nezdinde şikayet başvurusu yapacaklarını da sözlerine ekleyen Yılmaz kişisel çıkar hesaplarını sendikal mücadeleye karıştıranlardan hesap sormak için tereddüt etmeyeceklerini dile getirdi.

Yılmaz, platformlarda oy kullanmak için tüzükte izin gerekliliği olmadığına işaret ederek, “Şimdiye kadar kent konseylerinin ya da başka platformların toplantılarına temsilci gönderirken genel merkezin ya da başka bir otoritenin onayını almıyorduk. Zaten tüzükte de böyle bir gereklilik bulunmuyor. Bizlerle kişisel sorunu bulunan ve sendikal mücadeleyi bireysel çıkarlarını gizlemek için kullanan birkaç kişinin hırslarına ne Emekli-Sen’i ne de sendikal mücadeleyi kurban etmeyiz. Gerek bu kararda gerekse de yapılan başka uygulamalardaki hukuksuz tutumları da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız” açıklamasını yaptı.

HUKUKEN VAR OLMAYAN SENDİKA

Bilindiği gibi Emekli- Sen Yargıtay’ın emeklilerin “dernek ve vakıf kurabileceği” ancak Emekli-Sen'in “sendika tüzel kişiliği ile faaliyetlerini sürdürmesine yasal olanak bulunmadığına” kararı sonucu hukuken varlığını kaybetmişti. Genel merkeze karşı muhalefetin arttığı bir dönemde muhalif isimlerin hukuki dayanaklardan yoksun bir şekilde sendikadan uzaklaştırılma gayreti emekliler tarafından da büyük tepki topluyor.

Uzun yıllardır sendikal faaliyetlerin içinde olan DİSK Emekli- Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz aynı zamanda DİSK’e bağlı Tekstil Sendikası’nın da Ege Bölgesi Örgütlenme Sorumluluğu görevini yürütüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.