Emeklilere zulüm yapan iktidarı emekliler gönderecek

Emeklilere zulüm yapan iktidarı emekliler gönderecek

Tüm Emekli-Sen Sendikası Bornova Şubesi Başkanı Mehmet Düşünceli, emeklilerin en önemli sorunlarından biri olan intibak yasasını Meclis gündemine getirdiği için CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e tüm emekliler adına teşekkür ettiklerini belirtti.

Tüm Emekli-Sen Sendikası Bornova Şubesi Başkanı Mehmet Düşünceli, “Kanun teklifinin her ne kadar AKP ve MHP tarafından reddedileceğini bilsek de içinde bulunduğumuz durumun kamuoyunun gündemine getirilmesi bizler için önemliydi. Açlık sınırında yaşayan emeklilerin insanca yaşayabilecekleri bir maaş alması için gösterdiği çabalar takdire şayan” dedi.

Plaket takdim edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de, “Sizin sesiniz olmayı sürdüreceğim. Ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların sesi olmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Mücadelemiz hep birlikte sürecek ve biz kazanacağız. Emekliye zulmeden bu iktidar en başta emekliler tarafından gönderilecek” diye konuştu.

mehmet-dusunceli-atila-sertel-nevcihan-pinar-dincer.jpeg

ALTI ÇEYREK ALTINI KİM ÇALDI?

En düşük emekli maaşının bin 500 lira olduğunu ve bu rakamın açlık sınırı olan 3 bin liranın yarısı kadar olduğunu vurgulayan Sertel, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesine yönelik önerisini yineleyerek şunları söyledi:

“Türkiye’de açlık sınırı 3 bin lira. Ülkemizde 13.2 milyon emekli var ve bunların 7 milyon 900 bini asgari ücretin yani açlık sınırının altında maaş alıyor. En düşük emekli maaşı bin 500 lira. Açlık sınırının çok altında ve emeklilerin yaşamları kötü koşullarda. Bu nedenle en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilmelidir. AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı ile 8 çeyrek altın alınabiliyordu. Bugün gelinen noktada en düşük emekli maaşı ile ancak iki çeyrek altın alınabiliyor. AKP iktidarı alım gücü olarak emekliden altı çeyrek altını çalmıştır!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.